Anahtar Kelimeler:

Trafikte Bayram Önlemleri

Trafikte Bayram Önlemleri

İçişleri Bakanı, Valiliklere Bildirdi.

 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kurban Bayramı’nda alınacak trafik önlemlerine ilişkin genelge yayımladı. Genelgede alınacak trafik önlemleri şöyle sıralandı:
 
Atalay, konuya ilişkin 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, Kurban Bayramı süresince karayollarında trafik yoğunluğunun artacağını ve vatandaşların gidecekleri yere bir an önce ulaşma istekleri ile birlikte trafik kural ihlallerinin de yoğunlaşacağını bildirdi. Bayram tatili süresince karayollarında vatandaşların rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla her zamankinden daha etkin, duyarlı ve titiz davranılarak önlemlerin alınacağı belirtilen genelgede, mevcut trafik denetlemelerine ek olarak otoyollar ve karayollarında da bir dizi önlemlerin alınacağı kaydedildi. Genelgeye göre, trafik polislerinin bayram günleri arasında izinleri kesilecek, ayrıca illerde trafikten sorumlu emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü ve istasyon amirleri Ramazan Bayramı tedbirleri süresince güzergahlarında bulunacak. İl merkezine uzak olan trafik birimleri ise bayram süresince en yakın ilçe emniyet müdürü tarafından denetlenecek.
 

Genelgede alınacak trafik önlemleri şöyle sıralandı: Tatil süresince ekipler, şehir içi ve bölge trafik kuruluşlarının büro hizmetlerindeki görevlilerce takviye edilecek. Bu ekiplerin karayolu güzergahlarında seyir halinde görevlendirilmesi konusuna özen gösterilecek. Trafik personeli maç, konser, toplantı gibi programlarda güvenlik nedeniyle görevlendirilmeyecek, gerektiğinde bu gibi etkinliklerde sadece trafiğin tanzim ve denetimi amacıyla görevlendirilecek. Terminallere giriş ve çıkış yapan ve güzergahlarında kontrole tabi tutulan bütün otobüs ve minibüslerin takografları, şoförünün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, (korsan taşımacılık yapıp yapmadıkları) zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri, aracın fenni muayene durumu ve araçlarda bulunması zorunlu malzeme ve gereçlerin bulunup bulunmadığı titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacak.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli