Anahtar Kelimeler:

AGİAD, Ağrı`da Kurban Dağıttı

AGİAD, Ağrı`da Kurban Dağıttı

Kırıkkale Anadolu Genç İşadamları Derneği.

 

Kırıkkale Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD), Kurban Bayramı`nda Ağrılı ihtiyaç sahibi insanlarla buluşmaya gitti. Yaklaşık 45 esnafın katıldığı gezi programında, 300 büyük ve küçükbaş hayvan kurban edilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bunun yanında, çocuklar için oyuncak, elbise ve ayakkabı hediye edilirken, büyükler için de kaban, montlar dağıtıldı.
 
0Önceki gün sabahın erken saatinde Çarşı Camii`nde buluşan esnafların heyecanı gözlerden kaçmadı. Türkiye`nin Doğu ve Batısı arasında gönül köprüsü kurmayı hedeflediklerini açıklayan AGİAD Derneği Başkanı Bayram Coşkun, Ağrı;’ya gitmeden önce bazı açıklamalarda bulundu. Coşkun, bu sene ilkini gerçekleştirdikleri programa yüksek katılımın olduğunu söyledi.
 
Bundan sonra her sene Doğu illerinde kurbanlarını kesmeyi planladıklarını açıklayan Başkan Bayram Coşkun, "Programdan önce yönetim kurulumuzla oturup konuyu görüştük. Ardından üyelerimize konuyu açtık. Üyelerimiz bu haberimize çok sevindiler. Kısa bir sürede bütün hazırlıklarımızı tamamladık" şeklinde konuştu.
 
Ağrı ilinde bin aileye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Başkan Coşkun, "Şehrin yanında köyleri de gezeceğiz. Köylerde bulunan ihtiyaç sahibi insanlara da ulaşacağız" dedi. Kırıkkaleli ihtiyaç sahibi insanları da unutmadıklarını ifade eden Coşkun, mahallelerde bulunan ihtiyaç sahiplerini tespit ettiklerini, yaklaşık 500 aileye kurban eti dağıtacaklarını kaydetti.
 
Televizyonlarda Doğu ile Batı insanının kaynaştığını gördükçe, kendilerinin de aynı faaliyette bulunmak için girişimler başlattıklarını açıklayan AGİAD yönetim kurulu üyesi Ali Kandemir, "Bazı gruplar, yüzyıllardır barış içinde yaşayan Türk ve Kürt halkının arasına girerek ayrılık tohumları ekmeye çalışıyor. Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Bizlerin her şeyi bir. Bu birliği bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Bu zamana kadar barış içinde yaşadık. Bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Doğu Batı kaynaşmasını geleneksek hale getirmeyi düşündüklerini ifade eden AGİAD yönetim kurulu üyesi Sinan Altuntaş, Doğu ile Batı illerinin kaynaşması ile yeni sevgi tohumlarının ekileceğini söyledi.


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli