Anahtar Kelimeler:

Sadettin Saran, Siyasete mi Giriyor?

Sadettin Saran, Siyasete mi Giriyor?

Hedef DP Genel Başkanlığı mı?

 

Kırıkkaleli işadamı Sadettin Saran siyasete atılıyor. Kafasındaki partiyi de belirlemiş. Bu iddianın sahibi Milliyet yazarı Serpil Yılmaz.
 
Yılmaz, dün yayınlanan yazısında Sadettin Saran`ın `Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı`na talibim` dediğini yazdı ve Saran`ın siyasi yatırımlarını anlattı.

Yılmaz`a göre Saadettin Saran memleketi Kırıkkale`ye annesi ve babası adına okul yaptırdı. Hatta babaannesi “Naciye Pehlivanlı Saran” adına yapırdığı liseyi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın da katılımı ile 17 Kasım’da açarken, nişanlısı Hülya Avşar da yanındaydı.

Saran`ın ayrıca memleketi Kırıkkale`de çocuklar için her yıl sünnet ve çocuk şenliği de düzenlediğini anlattığı yazısında, Yılmaz, Sadettin Saran`ın dünya siyaseti ile yoğun ilgisinden de bahsetti.

Clinton ve Obama İle Görüştü

Yılmaz`a göre Saran, ABD Başkanlık seçimlerinden önce Demokrat Parti`nin başkan adayları Hillary Clinton ve Barack Obama ile görüştü. Hatta başkan olmaları halinde Ermeni soykırımı yasasını geçirmemeleri için lobi yaptı.

1 Yıl Önce Açıkladı

Serpil Yılmaz, Saran`ın siyasete atılacağını yaklaşık bir yıl önce Manisa`da açıkladığını yazdı. Yılmaz`a göre, DYP’nin eski Manisa milletvekili emekli subay Tevfik Diker ile birlikte Kula’da 80.yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yaptığı ziyaret sırasında, kendisini karşılayan okul arkadaşı ve CHP İlçe Başkanı Halil Eryılmaz’a “DP’de siyaset yapacağım” demişti.

Saran’ın ikinci siyasi çıkışı ise Soylu’nun Kasım kongresinden önce kendisine yaptığı ziyaret ile kamuoyuna yansıdı. Saran’ın bu görüşmede, “Genel Başkan olarak gelirim” yanıtını verdiğini, Nazlı Ilıcak yazmıştı.


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli