Anahtar Kelimeler:

AKP`de Temayül Yoklaması

AKP`de Temayül Yoklaması

Mevcut Belediye Başkanları Değerlendiriliyor.

 

29 Mart yerel seçimleri için seçim takvimi işlemeye devam ederken, aday belirleme sürecine verilen bayram molası sona eriyor. AK Parti, 46 il belediyesine yönelik temayül yoklamasını gerçekleştirdi. Dün Kırıkkale’de temayül yapıldı…
 
Temayül çalışması
Başbakan Erdoğan, AK Partili 12 büyükşehir belediye başkanına ilişkin merak ve heyecanla beklenen açıklamayı bayram tatili sonrası yapacak. Bayram öncesi yapılan temayül yoklamasının sonuçlarını inceleyen Erdoğan, son kararını 12 büyük şehrin 205 milletvekili ile yapacağı görüşmelerin ardından verecek. Partide temayül yoklamalarına devam edildi. Aralarında Kırıkkale’nin de olduğu 46 ilde tün temayül gerçekleştirildi. 46 ilde il, ilçe teşkilatlarına mevcut il belediye başkanının performansını sorguladı.
 
46 ilde yapıldı
46 ildeki AK Partili belediye başkanlarından yeniden aday yapılmasına karar verilecekler Aralık ayının son haftasında Erdoğan tarafından açıklanacak. Kırıkkale’de dün gerçekleştirilen temayül yoklamasına ilgi bir hayli yüksekti. Kızılkanat Kapalı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen yoklamaya genel merkezden de katılım oldu. Parti yönetimi ve belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen yoklamada Belediye Başkanı Veli Korkmaz, adaylığını da açıkladı ve çalışmaları konusunda bilgiler verdi.
 
Nasıl olacak?
Temayül yoklaması için sandık kuruldu. Partinin üyeleri ve delegeler sandığa tamam veya devam yazılı oy kullandılar. Sandıktan çıkarılan oylar torba ile genel merkeze götürüldü. Genel merkezden gelen heyet oyları Ankara’da tasnif edecek. Sonuç ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Veli Korkmaz’ın rahat göründüğü temayül yoklamasında bir sıkıntı yaşanması beklenmiyor. Bu konuda görüşler dile getiriliyor. Temayül yoklamasına göre Kırıkkale’nin başkan adayı da netleşmiş olacak. Temayül yoklamasına genel merkezde AKP Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan ile MYK Üyesi Çiğdem Karaarslan katıldı.
 
8 sandık kuruldu
Temayül yoklamasında Adalet ve Kalkınma Partisinde görev yapan merkez belediye başkanı, yedi tane ilçenin belediye başkanları ve yeni dönemde aday olacak olana aday adayları katıldı. Temayül yoklamasında 8 adet oy sandığı hazırlandı. Şu an görevde olan belediye başkanlarının oy kullanamadığı yoklamada İl kadın kolları başkanlığı, il gençlik kolları başkanlığı, ilçe partilerin üyeleri ve il başkanlığı oy kullandılar.
 
Genel merkez açıklayacak
Yoklama toplantısında açılış konuşmasını yapan AKP Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen; “Partimiz olarak izlediğimiz aday belirleme çalışmalarının aşamalarından biridir. Kırıkkale’de ve yedi ilçemizde görev yapan başkanlarımızın bu zamana kadar yaptıkları hizmetleri ve beklentileri değerlendirmek için buradayız. Bundan sonra da yasal olarak belirlenmiş süreye kadar da kamuoyu yoklaması ve parti genel merkezinin vereceği karala adaylarımız belli olacak ve kamuoyuna en kısa zamanda açıklayacağız” dedi.
 
Açıklama yapıldı

Kızılkanat düğün salonunda gerçekleştirilen temayül yoklamasına partililerin ve vatandaşların ilgisi yoğundu. Toplantıya Keskin, Yahşihan, Sulakyurt, Bahşılı, Balışeyh ve Karakeçili’ de bulunan partililerde katıldılar. Toplantıda bir konuşma yapan Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan; Bu kadar yoğun ilgiyi Türkiye’de sadece AKP görmektedir. Hem belediyeler olsun hem de milletvekilliği için yarışan arkadaşlarım da bunun bir ispatıdır. Bugün burada yapacağımız temayül yoklamasının bize yakışır şekilde olmasını karmaşaya ve karışıklığa meydan vermeden sırayla oylarınızı kullanmazı bekliyorum” dedi.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli