Anahtar Kelimeler:

Önden Giden Atlılar, Kırıkkale`de

Önden Giden Atlılar, Kırıkkale`de

Tiyatroseverlere Müjde.

 

Ankara Sanat Evi tiyatrocularının sahneye koyduğu “Önden Giden Atlılar” isimli oyun, 23 Aralık Salı günü Kırıkkale’de Kültür Merkezi Salonu’nda tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.
 
Serkan Öztürk tarafından yazılıp yönetilen Önden Giden Atlılar isimli dram türü tiyatro oyununda Ankara Sanat Evi oyuncuları Melih Baysal, Serkan Öztürk, Yusuf Yıldırım, Kezban Türkan, Cemal Fatih Polat ve Emrah Yardımcı rol alıyor. 23 Aralık 2008 Salı günü saat 10.00 – 15.00 ve 20.00 olmak üzere üç seans olarak oynanacak oyunun biletlerinin NT kırtasiye mağazasından temin edilebileceği bildirildi.
 
Oyunun Konusu
 
Oyun Avrupa’da geçmekte… Avrupa’ya Türk okulu açmak üzere yola çıkan İsmet’in öyküsü anlatılıyor. Bu hedefi uğruna çektiği sıkıntıları,Avrupa’da yaşayan insanımıza ‘okul’ için destek ararken yaşadığı kimi traji-komik olayları kimi Anadolu insanına yakışan desteği, civanmertliği görüyoruz sahnede. Oyun Harun Tokak’ın aynı adlı eserinden, Halil Şimşek’in hatıralarından esinlenilerek yazıldı, Orta Asya’da öğretmenlik yaparken trafik kazasında kaybedilen Adem Tatlı’ya ithaf edildi. Tek perde ve bir buçuk saat süren oyunda dekor bir fon değil, tıpkı bir oyuncu gibi oyunun parçası olarak kullanıldı.
 
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli