Anahtar Kelimeler:

Partilerde Ne Var, Ne Yok?

Partilerde Ne Var, Ne Yok?

Yerel Seçimler Öncesi Son Durum.

 

29 Mart 2008 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için hazırlıklar sürüyor. Partiler çalışmalarını devam ederken, kimisi sessiz, kimisi ise oldukça hareketli…

AKP’de Durum
 
Yerel seçimlere yönelik çalışmalar devam ediyor. Partiler, mevcut başkanlar ve aday adayları seçime yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Duruma bakıldığında kimi partilerin sessiz kaldığı, kimilerinin ise bir hayli hareketli olduğu görülüyor. AK Parti ve MHP en hareketli iki parti. Kırıkkale’de herkes, geçtiğimiz Pazar günü AK Parti’de yapılan temayül yoklamasının sonucunu bekliyor. Temayülden çıkacak sonuca göre partinin il merkezi adayı belli olacak. Partide il merkezi için mevcut başkan Veli Korkmaz, Nebi Şahinli ve Halis Biçer yarış halinde. Partinin il merkezi adayının bir haftaya kadar açıklaması bekleniyor. Bu partide ilçeler için da çalışma yapılıyor. Özellikle Balışeyh, Bahşılı ve Yahşihan ilçeleri bir hayli hareketli. Partinin burada birkaç aday adayı bulunuyor. Delice, Karakeçili, Çelebi, Çerikli, Sulakyurt, Keskin, Hacılar, Hasandede ve Irmak ise sakin görünüyor. Partide ayrıca il genel meclisi ve belediye meclisleri için de başvuru bir hayli yüksek.
 
MHP’de Durum
 
MHP de en hareketli partilerden. Bu partinin il merkezi başkan adayının kim olacağı merak konusu. Her gün bir başka isim öne çıkıyor. Adayın son yapılan ankete göre belirleneceği ileri sürülüyor şimdi de. Bazı kaynaklara göre ise adayın belli olduğu, isminin hafta sonu açıklanacağı ifade ediliyor. Çok sağlam olmamakla birlikte sürpriz bir ismin de aday olabileceği konuşuluyor. Parti ilçe ve bazı beldelerin adaylarını açıkladı. Birkaç ilçe adayı ile il merkezi adayı kaldı. Partide il genel ve belediye meclislerine ilgi yüksek görünüyor.
 
CHP, DSP, DP ve SP
 
CHP, DSP, Demokrat Parti ve Saadet Partisi, MHP ve AKP’ye göre biraz daha durgun. Demokrat Partinin il merkezi adayının Mahir Yılmaz olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlçe ve belde adaylarının kimler olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. İl Teşkilatı bu konuda çalışma yürütüyor. Sessiz ve suskun kalan CHP ile DSP, bazı yöreleri ziyaret ederek adını gündeme taşımaya çalıştı. CHP İl Başkanı Aliye Gündüz ve DSP İl Başkanı Günseli Çelikbaş çeşitli ziyaretlerde bulunarak yerel seçime yönelik çalışma yaptılar ve yapmaya devam edecekler. Her iki partinin de il merkezi adayı belli olmadı. Adayların önümüzdeki günlerde teşkilat çalışmaları ile belirleneceği bildirildi.
 
Aday Adayları Ankara’da

İl merkezine ve ilçelere aday olan isimler, adaylık sürecinde Ankara’da bulunuyorlar. Aday adayları ve mevcut başkanlar işi sağlama almak için partilerinin genel merkezinde görüşmeler yapıyorlar. Bu nedenle, bir çok isim birkaç gündür Ankara’da. MHP ve AKP’nin aday adayları genel merkezden gelmiyorlar hiç. Genel merkezde bazı önemli isimler, partinin ağır topları ve milletvekilleri ile görüşmeler yapıldığı bildiriliyor.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı