Anahtar Kelimeler:

Sis ve Ayaz Etkili

Sis ve Ayaz Etkili

İşte Meteoroloji Verileri.

 

Yurt genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de soğuk hava etkisini sürdürüyor. Kırıkkale’de sabah saatlerinde sis, gündüz ve gece ise ayaz etkili oluyor. Yetkililer özellikle sürücüleri, havanın sisli olduğu vakitlerde araç kullanırken dikkatli olmaları ve sis farlarını yakmaları hususunda uyarıyor.
 
Yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu`nun kuzeybatısı ile akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz, İç Anadolu`nun kuzeydoğusu ve Malatya çevreleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek. Hava sıcaklığı, Batı kesimlerde 2 ile 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün beklenen en yüksek ve en düşük sıcakları ise şöyle:
 
İllerde Durum
 
Ankara: Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde hafif karla karışık yağmurlu geçecek. (Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek) 6 2. İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatler ile akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 15 10. İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 18 12. Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 19 5. Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 20 12. Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmur,iç kesimleri karla karışık ve kar yağışlı 14 4. Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu 13 5. Erzurum: Parçalı bulutlu geçecek. (İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.) -10 -18. Diyarbakır: Az bulutlu ve açık geçecek. (Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek) 11 -3. Kırıkkale 6 2 derece.


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli