Anahtar Kelimeler:

Emniyetten Broşürlü Uyarı

Emniyetten Broşürlü Uyarı

Sürücüler, Kış Şartlarına Karşı Uyarıldı.

 

Kışın kaza oranını asgariye indirmeyi hedefleyen Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, bastırdığı broşürlerle sürücüleri bilgilendiriyor.
 
Kırıkkale genelindeki polis ekipleri, broşürleri soğuğa rağmen tek tek dağıtmaya başladı. Yaklaşık 5 bin sürücüye dağıtılan broşürlerde kışın araçların bakımı ve karda nasıl araba sürülür konuları hakkında kısa bilgiler veriliyor. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtılan broşürleri alan vatandaşlar memnuniyetini dile getiriyor.
 
`Trafikte gülen yüzler` sloganıyla yolara çıkan ekipler, broşürlerde şu konulara değiniyor: "Aracınız yolda kaymaya başlarsa heyecanlanmayın, aracınız arkadan çekişli ise ayağınızı frenden uzak tutarak, vitesi boşa alınız. Direksiyonu, aracın önünü gitmek istediğiniz yöne çeviriniz. Araç önden çekişli ise fren ve gaz pedalının ikisinden de ayağınızı çekiniz. Eğer çekiş kaybından önce ön tekerlekleri yönlendirdiyseniz, direksiyon simidini döndürmeyiniz. Aracınız kar veya çamura saplandı ise vitesi 2`ye alınız, motoru durdurmadan çekişi sağlayancıya kadar yavaşça gaza basınız. Yoğun siste araç kullanırken, daima silecekler çalıştırılmalı, fren mesafesi uzatılmalı ve sık sık sollama yapmayınız."
 
Kırıkkale Emniyeti`ne teşekkür eden şoför Ali Yaman, ilk defa broşür dağıtan polisler gördüğünü söyledi. Kışın araç kullanmanın daha zor olduğunu ifade eden Yaman, "Polisler bizim can güvenliğimizi düşünerek broşür bastırmışlar. Polisimizin halkını ne kadar düşündüğünü bir kez daha gördüm" şeklinde konuştu. Ehliyetini yeni aldığını açıklayan Ayşe Açıkgöz de, "Polisimiz bizlerin kaza yapmaması için elinden geleni yapıyorlar. Her zaman halkın yanında olduğunu gösteriyorlar." dedi.


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu