Anahtar Kelimeler:

Engelli Okuluna Görkemli Açılış

Engelli Okuluna Görkemli Açılış

TBMM Başkanı Köksal Toptan`ın Eşi de Açılışa Katıldı.

 

Kırıkkale Yahşihan ilçesi Yenişehir Mahallesinde yapılan Özel Etik Grup Eğitim Okulu açılışı önceki gün gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan ve beraberindeki heyette katıldı.
 
Engelli çocukların öğrenim alabilmeleri için açılan Özel Etik Grup Eğitim Okulu açılış törenine ilgi ve katılım yüksek oldu. Açılışa TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Prof. Dr. Cevdet Erol, Milletvekili Lokman Ayva, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Yahşihan Belediye Başkanı Şefik Güneşer, Kırıkkale Kızılay Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan ve çok sayıda il idarecisi katıldı. Programın ilk açılış konuşmasını yapan engelli küçük kız Ceren Ayça Albayrak çoğu katılımcıyı konuşmasıyla duygulandırdı. Konuşmasında ilk olarak bütün eğitimcilere teşekkür eden Albayrak, fizyoterapistler ve öğretmenlerini de teşekkürde bulundu. Albayrak, “Bize hep destek olan ailelerimize teşekkür ediyorum. Bizler yakınlarımızın en ufak iyiliklerinde mutlu olan insanlarız” dedi.
 
Engelli gözüyle…
 
Albayrak’ın konuşmasının ardından engelli çocukları bulunan ailelerin adına Gülhanım Kumaş tarafından konuşma yapıldı. Kumaş, “Bio-Etik Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan 13 yaşında bir kızım var. Kızımın ağır zihinsel engelli ve konuşma özürlülüğü var ve yürüyemiyor. Engelli ama çevremdeki birçok insanda daha insan ve daha erdemli benim çocuğum. Bazen en yakın arkadaştan, dosttan bazen de eşten daha iyi sırdaş olabilen harika bir çocuğum var. Eminim birçok engelli ailesi çocukları için benzer düşüncelere sahiptir. Çocuğumun doğumu ile yeni bir nefes yeni bir can geldi hayatıma, çok mutlu oldum. Normal sağlıklı, tatlı bir kızım olmuştu. Diğer taraftan çok uyuması fazla sakin ve tepkisiz olması beni tedirgin ve mutsuz ediyordu. Doğumundan 9 ay sonra birçok şey değişti. 9 ayın sonucunda geçirdiği bir havale sonucu kızımın beyninde bir hasar oluştu.
 
Hedefleri büyük
 
Hastanede ağır zekâ engeli tanısı konuldu. Bunu duyduktan sonra çocuğumun eğitim alabileceği bir engelli okulu olup olmadığını araştırmaya başladım. Çocuğuma yetemediğim ve imkânlarımın kısıtlı olduğu dönemlerde Bio-Etik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hep yanımda oldu. Bana bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Kumaş’ın konuşmasının ardından Kurumun Kurucu Müdürü Uzman Fizyoterapist Erkut Akın konuşma yaptı. Erkut, “8 sene önce ailelerimizle başlayan yolculuğumuz bize hep ilklerin öncüsü olma heyecanı yaşattı. Başlangıçta 12 kişiden oluşan ekibimiz bugün 32 profesyonelden oluşan genç ve dinamik bir kadro ile etik grup ailesinin bel kemiğini oluşturmaktadır. 1000’e yakın engelli çocuğumuzun yaşam kalitesini artırmayı başar bu ekip, halen 150 özel çocuğumuza daha hizmet vermeye devam etmektedir. Bu sorumluluk bilinci; biz Bio-Etik Ailesinin hedeflerini daha büyük koymaya itti” dedi.
 
Hayırlı olsun
 
Bio-Etik Özel Rehabilitasyon Merkezinin açılışını yapmak için katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan, engel sorunu olmayan insanlara engel sorunlarının tanıtılması gerektiğini belirtti. Toptan, “Ben onlara özürlü demiyorum. Onların engel sorunları var. Engelleri aşmaları için toplumun bu çocuklarımıza destek göstermesi gerekmektedir. Bugün sırtında çocuğunu okula götürmekten hiçbir anne yılmaz, ama çocuğunun gittiği okulda birinci katta değil de ikinci katta öğrenim görmesi aileyi üzer. Bu çocuklarımız için okullarımızda çalışmalar yapılmalıdır. Onların engelleri aşabileceği ortamlar yapılmalıdır. Ülkemizin büyük çoğunluğu engel sorunlarını aşmaya çalışmaktadır. Buruda bulunan bütün öğrencilerimizin bütün engelleri aşabilecek kapasitesi olduğuna inanıyorum ve bu düşüncelerle yeni yapılan rehabilitasyon merkezinin bütün çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Açılış yapıldı
 
Konuşmaların ardından düzenlenen açılış törenine geçildi. Okulun açılışı Saime Toptan tarafından yapıldı. Okul idarecileri Toptan’a ve beraberindeki heyete okulun teknik donanımı hakkında bilgiler verdi. Toptan çocukların bulundukları sınıfları gezerek, çocukların sıkıntılarını dinledi. Öğretmenlerden çocukların durumu hakkında bilgi alan Toptan, “Bu çocuklarımız çok özel çocuklarımızdır” dedi. Daha sonra çocuklar için kurum tarafından düzenlenen Hacivat ve Karagöz gösterisi sunuldu. Konuşmaların ve açılışın ardından ekinliler ile devam eden törene ilgi arttı. Çocuklar gösterileri izleyerek eğlendiler. Yöresel oyun havaları ile oyunlar oynayan çocuklar, böyle günlerin kendilerine büyük mutluluklar verdiğini söylediler. Çocuklar okul idarecilerine ve programa katılarak okulun açılışını gerçekleştiren Saime Toptan’a teşekkür ettiler.  


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı