Anahtar Kelimeler:

Miniklere Diş Taraması

Miniklere Diş Taraması

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü de Katıldı.

 

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Özel Kızılırmak Anaokulu’nun Çocuk ve Diş Sağlığı ile ilgili yaptığı programa katılan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak “Çocuk Sağlığı ve İl Sağlığı ile ilgili yaptığımız çalışmalar üniversitede devam ediyor ve devam edecektir” dedi.
 
Programa katılan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Türksel Dülgergil yaptığı konuşmada “Bu çalışmamız önceki yıllarda başladı. Her yıl düzenli olarak öğrencilere florlujel uygulaması yapılıyor. Yaklaşık 2000 çocuğun muayenesi yapılıyor. Fakat hepsine uygulama yapılmıyor. Muayenelerde form halinde toplanıyor. Çocuklarda 6 ayda bir tekrar uygulanması gerekiyor. Bir kez muayene edip bırakmıyoruz. Çünkü kontrol çok önemlidir. Yılda 2 defa 2 yıl boyunca 4 defa uygula yapılması gerekiyor. Bütün Süt dişlerine ve çürüğün üstüne de sürülüyor. Böylece çürüğün ilerlemesini de önlüyor. Çürük yüzde 50’ye yakın önleniyor” ifade etti.
 
Çürük Oluşumunu Önlüyor
 
Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Türksel Dülgergil “Çürük bazı hastalıkların tetikçisi olabilir. 4 yaşına kadar bir çocuğun dişleri çürümezse iler ki yaşlarında çürüme olasılığı çok düşük. Bu yaşlarda diş çok önemli. Çocuklar beslenmesine dikkat etmeli ve diş fırçalamaya bu yaşlarda başlamalıdır. Bizler için çok önemli. 4 yaş sınır. Florlujel, florvernik uyguluyoruz, çocuklara. Başlamış çürüğü durduruyor ve çürük oluşumunu önlüyor. Biz bu yaşlarda önleyebilirsek iler de çürük meydana gelemez. Florvernik dişe sürüldüğünde dişte uzun süre kalıyor. Başlamış çürüğün ilerlemesini önlüyor ve oluşabilecek çürüklere çözüm oluyor. Biz burada diş kontrolü yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Çünkü yıllık dişe harcanacak bütçeyi azaltmak için çabalıyoruz. Buraya beyaz önlüklerimizle gelmedik. Çünkü çocuklar korkuyorlar ve kontrol yaptırmak istemiyorlar” ifadelerine yer verdi. Programda Rektör Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak’ın çocuklarla yakından ilgilendiği gözlerden kaçmadı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak Özel Kızılırmak Anaokulu müdürü ve beraberindekiler ile sohbet ederek yaptıkları planlardan bahsetti. Bayrak


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı