Anahtar Kelimeler:

Bahşılı`da Aday Adayları Çalışmalarını Hızlandırdı

Bahşılı`da Aday Adayları Çalışmalarını Hızlandırdı

Tekin, Evinin Kapısını Partililere Açtı

 

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesi AK Parti belediye başkan aday adayları toplantılarını sıklaştırdı. AKP’nin dört aday adayından birisi olan Recep Zafer Tekin de evinin kapısını partililerine açtı.
 
Tekin, önceki akşam evinde toplanan misafirleri ile tek tek ilgilendi, sohbet etti, bilgi alışverişinde bulundu. Konuşmasında dikkat çektiği konular ise Bahşılı’nın geleceğini yakından ilgilendiren konulardı. Recep Zafer Tekin, vatandaşlarla sohbeti sırasında ileriye yönelik çalışmaları ve düşünceleri ile projelerinden de bahsetti. Tekin, “Çöp hizmetleri özelleşebilir, süt inekçiliği geliştirilebilir, barajdan Çamlıca(Hodar) Köyüne oradan Bedesten’e  Köyüne, Bahçeli Mahallesine, Bahşılı merkeze ve hatta Yahşihan ilçesine barajdan su bastırılarak sulu tarıma geçilebilir. Tahminen 14 bin dönüm arazi sulanabilir. Proje hazırlanırsa iş kolay. DSİ ve DPT bu tür projelere destek veriyor. Geriye uygulama kalıyor. Son yıldaki Kırıkkale toptancı haline giren malzemelerin listesini çıkarttırdım. Bunların tamamı il dışından geliyor. Burada yetiştirilmiyor, tarlalar ekilemiyor, gübre pahalı ve verim düşük. Ama buradaki topraklarda badem, armut, kara üzüm, kayısı, yeşil alanlar için Akasya, Karaçam bu topraklarda çok rahat yetişiyor. Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşülüp araziler kiralanıp vatandaşlar verile bilir. Elma ve Nar bu iklimi seviyor, neden olmasın? Yani bu işler suyun gelmesi ile olacaktır. Meyvecilik ve sebzecilik geliştirilecektir. İnsanlara uzman kişiler tarafından balık nasıl tutulur öğretilecek” dedi.
 
Alabalık üretimi
Recep Zafer Tekin, “Rafinerideki boşa atılan sıcak buhar hattı değerlendirilebilir, seracılıkta kullanılabilir. Bakın birçok insanımızın bilmediği bir şey Anadolu’da artık sarı ırk inek, yani Türk ırkı üretildi et inekçiliği geliştirilebilir. Üniversite yetkilileri ile görüşüldü bir yüksek okul ve bir fakülte yapılması için çalışma başlatılacak. Kırıkkale’de bir ayda 25 bin alabalık tüketiliyor, bunları Kayseri ve Kırşehir’den yavru veya büyümüş olarak getiriliyor neden bizim ilçemizde Alabalık üretme tesisi kurulmasın. İnşallah geldiğimizde Su Ürünleri Yüksekokulunun açılması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
 
Başkan’a tebrik
Tekin, “İdare amirlerimizle uyumlu çalışılıp 24 saat değil 25 saat hizmet vereceğiz. İşsizliğe ve hizmete ihtiyaç var. Mevcut belediye başkanımızı takdir ediyorum çok güzel hizmetleri oldu ama kilit parkede çalışmalar sağlıklı olmuyor. En ufak bir selde hepsi gider. Alt yapı dikkate alınmıyor. Teknik ve sıhhi yapılmadı, logarlar gözetilmedi ve üstü örtüldü. Bunların yeraltında gazlardan dolayı asit çıkışı için üstleri açılacak ve kapakların çalınmaması için bütün logar kapakları sert plastikten yapılacak. İlçe içerisindeki her oyun alanlarına parklara MOBESE kamera konacak. Her aileye öğrencisi varsa ve ekonomik durumu müsait değilse bilgisayar verilecek ve aileler dünyaya açılacak. İnternetin ücretsiz olması için Wailers (Kablosuz İnternet) sistemi kurulacak ilçe halkı interneti ücretsiz kullanacak” dedi.
 
27 proje bulunuyor
Projelirini açıklamaya devam eten Tekin, “Çocuk parklarında mobese kameraları olduğu içinde aile evlerindeki bilgisayarlardan çocuklarını rahatlıkla görebilecek hem de bu sayede suç işleyecek kişiler rahatça saptanacak. Kızılırmak kıyıları 11 km’lik alan baz alınarak canlandırılacak. Mevcut başkan bazı ıslah ve park çalışmaları yapıyor ama yeterli değil, zamanı yetişmedi. Eski kullanılmayan köprü izin alınarak değerlendirilecek, uzay çatı giydirilip düğün salonu ve restoran yapılacak. İnşallah seçimi kazandığımız zaman ilçemize iş alanlarının gelmesini teşvik edeceğiz, fabrika sözü verenlerden birisi de kuzenim İkbal Gürpınar hanımdır. Kaynaklarımız devlet imkanları ile yapılacak 27 projemiz bulunmakta ve bunların hazırlıkları tamamlanmış vaziyettedir. İleriki zamanlarda bunarlı sizlere paylaşacağım” dedi.
 
Yapılacaklara söz veririz
Tekin, “Öncelikli konulardan bir tanesi işsizlik bunu ön plana alıp çözmeye çalışacağız, istihdam alanları oluşturarak en önemli konu olan işsizliği ön palan çekeceğiz. Bakın rafineriden farklı uygulamalarla kazanç elde ediliyor. Bu konuyu Tüpraş A.Ş. yetkilileri ile görüşüp mantıklı bir anlaşma yapıp ve emlak bedellerinin gerçek değeri neyse tespit edilip onu talep edeceğiz haksız yere fazladan parayı almayıp bu parayla Bahşılı ilçesine yeni tesisler yapılmasını talep edeceğiz ve çalışacak personelin İlçe halkından olmasını sağlayacağız” diye konuştu.
 
Sosyal bir çalışma
Tekin, “Bazı projelerimiz uzun solukludur, belediyeyi aldığımızda 10 yıl yönetebilecek gibi gerçek ve mantıklı projeleri hayata geçireceğiz. Sosyal İşler Müdürlüğü kurup yaşlı, kimsesiz, bakıma muhtaç olanlar tespit edilecek ve evlerinde hizmet vereceğiz, ilahi rızayı kazanmak çok önemlidir. İmkanlar çerçevesinde yaşlı bakım ve huzur evi yapmayı düşünüyoruz, ilk etapta da İlçemizde bulunan ve belediyeye ait olan 2 katlı kullanılamaz durumdaki binayı ve eski düğün salonunu bu için devreye sokacağız. Örneğin, sosyal İşler Müdürlüğünün bir görevi de ilçemizde ki cenazesi olan kişiyi yormadan tüm işleri bu ekiple yapıp, onu ayrıca bir sıkıntıya sokmayacağız, Cenazesi olan kişi lokumla, pideyle, kefenle, yıkayacak hocayla uğraşmayacak, tüm işleri bu ekip yapacak” dedi.
 
Problem olmayacak
Tekin ayrıca, “Kırıkkale Belediyesiyle ve çevre Belediyelerle Valilik Makamıyla hiçbir problemimiz olmayacak. Bu kişiler bizlerin büyüklerimiz ve ağabeylerimizdir onların tecrübelerinden faydalanacağız ve yatırımlar için onlardan destek alacağız. İlçemize yapılması düşünülen çöp depolama tesislerine yer vermemekle bana göre çok büyük hata yapıldı. Bu işyerinde en az 100 kişi istihdam edilecekti. Bu tür çalışmalara destek vereceğiz.

Belediye kademesinde buluna mobilya imalat malzemelerinin tozlarını temizleyip üretime sokacağız ve ekonomik durumu müsait olmayan vatandaşlarımıza mobilya imal edip düğün hediyesi olarak vereceğiz. Benim diğer adaylara ve mevcut sayın başkana saygım sonsuzdur. Bu bir yarıştır, başarılı olan ve vizyonu, misyonu olan kişinin kazanmasını diliyorum. Ben itibarımı kaybetmektense, seçimi kaybetmeyi tercih ederim” dedi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu