Anahtar Kelimeler:

Bir Garip Habercilik

Bir Garip Habercilik

İlk Kim Duyurdu?

 

Haberkale’nin kaynaklarına ulaşarak edindiği bilgileri haber verirken, haberlere “Bu haber ilk önce Haberkale.com’da, ilk bilen sizsiniz” ibaresi koyması diğer haber sitelerine de örnek oldu. Fakat bir farkla. Diğer haber siteleri kendilerine gelen bilgileri hiç kontrol etmeden ilk kendilerinin duyurduğunu iddia ederek haberleri girince ilginç durumlar yaşandı. Bunun son örneği de MHP’nin Kırıkkale Belediye Başkan Adayı İhsan Kayalak’ın adının duyurulmasında gerçekleşti. Kayalak’ın adaylığını 20 gün önce Kırıkkale’ye Mavi Dünya Gazetesi’nin duyurmasına rağmen farklı haber siteleri “haberi ilk biz veriyoruz” diyerek sitelerine koydu.
 
Kırıkkale’de merakla beklenen MHP’nin başkan adayı nihayet belirlendi ve kesinleşti. Partinin il merkezi başkan adayı olarak İhsan Kayalak’ın ismi duyuruldu. İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer’in aday adaylarını toplayarak partide İhsan Kayalak’ın ismini açıkladığı öğrenildi. Partiden dün yapılan açıklamada, bugün saat 16:30’da gerçekleştirilecek basın toplantısıyla İhsan Kayalak’ın isminin ilan edileceği bildirildi. Kayalak’ın adaylığının kesinleşmesi Kırıkkale’de geniş yankı buldu. Bir çok kişi bu gelişmeyi değerlendirdi.
 
İlk Kim Duyurdu?
 
Kayalak’ın aday olacağına dair haber ve yazılar 20 gün önce Mavi Dünya gazetesinde yayınlanmıştı. Kırıkkale Kayalak’ın adaylığını ilk olarak Mavi Dünya’dan öğrendi. Bir hafta boyunca bu haber kamuoyunu meşgul etti. Bazı haber siteleri gelişmeyi Mavi Dünya gazetesinden öğrenirken, hafta sonu Kayalak ismi netleşince, haberi ilk olarak kendilerinin duyurduğunu iddia ettiler.


  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı