Anahtar Kelimeler:

Tiyatrocular Basınla Buluştu

Tiyatrocular Basınla Buluştu

Önden Giden Atlılar Tiyatro Oyunu.

 

Önden Giden Atlılar isimli tiyatro oyunu Türkiye turnesi kapsamında bugün Kırıkkale’ye geldi. Ankara Sanat Evi (ANSE) oyuncuları tarafından Kırıkkale Kültür Merkezi’nde üç seans halinde oynanan oyun Kırıkkalelilerden büyük ilgi gördü. Tiyatro oyuncuları, Makro AVM’deki Köfte Turko’da öğle yemeğinde basın mensuplarıyla buluştu. Oyunun senaryosunu yazan ve yöneten Serkan Öztürk basına oyunla ilgili bilgi verdi.
 
Avrupa’ya Türk okulları açmak ve eğitim faaliyetlerinde bulunmak üzere giden araştırmacı yazar Halil Şimşek’in gurbette yaşadıklarını dram komedi tadında anlatan Önden Giden Atlılar isimli tiyatro oyununu yazan-yöneten Serkan Öztürk, ülke genelinde ve yurtdışında Almanya’da oynanan oyunun seyircilerden çok olumlu tepkiler aldığını ifade etti. Oyunu yazarken Halil Şimşek’in gurbetten sılaya yazdığı mektupları ve hatıraları derleyen Öztürk, Adem Tatlı isimli Orta Asya’da görev yapan ve hakkında Önden Giden Atlılar isimli bir kitap yazılan öğretmenin de hayat hikayesinden parçaları oyuna serpiştirmiş.
 
Sanatın Bizce’si
 
ANSE olarak kendi bünyelerindeki isimlerin, Türkiye’yi ve toprağımızı konu alan eserler üreterek oyuna döktüğünü ifade eden Serkan Öztürk, “biz hiçbir zaman Dünya genelinde sükse yapmış klasik eserleri oynamayı düşünmüyoruz. Bunu kesinlikle küçük görmek gibi bir amaçla söylemiyorum. Biz oyunlarımızda, kendisine söz hakkı verilmemiş Türk halkını dile getiriyoruz. Onun öykülerini, hikayelerini sahneye koyuyoruz. Tiyatromuza gelen vatandaşlar, sahnede kendilerini izleyebiliyorlar. Biz ANSE olarak “Sanatın Bizce’si” sloganıyla yola çıktık ve bunu gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
 
Bizim İçin Öncelik Tiyatro
 
Türkiye’yi gezerken hiç tiyatroya gelmemiş birçok insanı tiyatroyla tanıştırdıklarını söyleyen Serkan Öztürk, en çok sıkıntı çektikleri konuların başında da karşılarında tiyatro seyircisi bulamamak olduğunu ifade etti. Fakat bu yola çıkarken kendilerinin bunu zaten göze aldığını söyleyen Öztürk, “ama insanımızda olumluya doğru çok büyük bir gelişme var. Şimdi oyun esnasında telefon çalmasına ya da ses çıkartılmasına diğer seyircilerimiz kendiliğinden müdahale eder hale geldi ve insanlarda tiyatro izleme bilinci oluştu” dedi. Kendilerine televizyon yapımları için de teklifler geldiğini belirten Öztürk, televizyonda da iş yapabileceklerini ama kendileri için öncelikli olanın tiyatro olduğunun altını çizdi.
 
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli