Anahtar Kelimeler:

Kapanacak Belediyelere Umut Işığı

Kapanacak Belediyelere Umut Işığı

Sevindirici Karar Danıştay`dan Geldi.

 

Türkiye genelinde nüfusu 2000’in altında kaldığı için kapanması gündemde olan belde belediyelerine sevindirici haber Danıştay’dan geldi. Danıştay’ın verdiği kararla Kırıkkale dâhil tüm Türkiye’deki nüfusu 2000’in altında kalan belediyelerin kapanmaması ve yapılacak yerel seçimlere katılması gündemde.
 
Danıştay’ın emsal oluşturacak kararına göre Danıştay 8. Dairesi, Giresun`un Bulancak İlçesi Kovanlık Belediye Başkanlığının, belediyenin kapatılması kararına karşı açtığı davada, belediyenin tüzel kişiliğinin devam ettiğine karar verdi. Daire bu kararına gerekçe olarak Türkiye İstatistik Kurumu tarafından gerçekleştirilen adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarının Resmi Gazete’de yayımlanmaması ve ilgili belediyelere tebliğ edilerek sonuçlara itiraz veya iptal davası açma imkânı tanınmadığını gösterdi. Danıştay, belediyelerin yasanın iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi`ne doğrudan başvuru hakkı da bulunmadığını belirterek, davacı belediye başkanlığının itirazlarını kabul etti ve belediyenin hukuki varlığının sürdüğüne karar verdi.
 
Danıştay tarafından verilen bu karar, TÜİK tarafından gerçekleştirilen adrese dayalı nüfus sayım sonuçlarına yasal süresi içinde iptal davası açan tüm belediyelere emsal teşkil edecek.
 
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli