Anahtar Kelimeler:

Mevsimin İlk Karı Çocuklara Yaradı

Mevsimin İlk Karı Çocuklara Yaradı

Kırıkkale, Karla Tanıştı.

 

Kırıkkale`de gece başlayan kar yağışı kenti beyaz bir örtüye bürüdü. Meteoroloji’ye göre kar yağışı yarın da devam edecek. İl genelinde karlı havanın etkili olduğu bildirildi.
 
Karlı hava
Kırıkkaleliler sabah uyandıklarında gözlerini bembeyaz bir şehre açtı. Gece baylayan kar yağışı her tarafı beyaz bir örtü ile kapladı. Kar yağışının Kırıkkale’nin genelinde etkili olduğu öğrenildi. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda özellikle kenar mahallelerde sabah saatlerinde güçlükler yaşandı. Karla kaplanan yüksek kesimlerde araçların zorlandığı gözlendi. Kar nedeniyle şehir içinde maddi hasarlı çok sayıda kaza meydana geldi. Kentte gün içinde kar yağışı aralıklarla sürerken, karlı havanın önümüzdeki günlerde de etkili olacağı bildirildi.
 
Sıcaklık düşüyor
Karla birlikte sıcaklık değeri de düşmeye başladı. Gündüz sıcaklığı sıfır dereceye kadar inerken, gece sıcaklığı ise -4 derece civarında ölçüldü. Yetkililer, mecbur kalınmadıkça oraçla trafiğe çıkılmamasını öneriyor. Hava sıcaklığı Perşembe gününe kadar düşmeye devam edecek. 1 Ocak Perşembe günü -10 derece olması tahmin edilen hava sıcaklığı, önümüzdeki hafta yükselişe geçecek. Karlı hava il merkezinde olduğu gibi ilçe, belde ve köylerde de hayatı etkiliyor. Bazı yerlerde ulaşım sıkıntısı yaşanıyor.
 
Yolarda çalışma
Karlı havaların gelmesi ile birlikte Karayollarının ve Köy yollarının kapanma korkusu olan vatandaşlar için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın’dan rahatlatan bir açıklama geldi. Aydın “Karla Mücadele ekibiz her an her dakika göreve hazırdır” dedi. Kırıkkale genelinde 5 şantiyeleri bulundurduklarını ifade eden Atanur Aydın, gerekli donanımlarını oluşturduklarını dile getirirken, Karla Mücadele Ekibinde yer alacak işçilerinde göreve hazır olduklarını söyledi. Aydın “Yoğun kar yağışı yaşanacak yerlerde ekiplerimiz görev yapacaklardır. Karayollarımız ve köy yollarımızda sürekli kar temizleme çalışması yapılacaktır” şeklinde konuştu.
 
Çocuklar sevindi

Kırıkkale’de özellikle Keskin, Sulakyurt ve Çelebi ilçelerinde karlı havanın ciddi sorunlara yol açtığı bildirildi. Buralarda kar kalınlığının 20 santimetreye kadar çıktığı öğrenildi. Kırıkkale’de ise kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Kimi ilçelerde kardan kapanan yolları açmak için Özel İdare ekipleri çalışma yürütüyor. Kırıkkale merkezde de karla kaplanan ana yollar açılıyor. Buzlanma olmaması için de çalışma yapılıyor. Kar, olumsuzlukların yanı sıra şehre romantik bir hava da verdi. Çocuklar akşama kadar karda oyunlar oynadı ve kardan adam yaptı. Sürücüler zor anlar yaşarken, araçlarına mutlaka zincir takmaları istendi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu