Anahtar Kelimeler:

Yarışmada Atatürk Birinci

Yarışmada Atatürk Birinci

Sağlıklı Beslenme Konulu Bilgi Yarışması.

 

Bireylerin sağlıklı beslenme konusundaki duyarlılıklarını artırmak ve bu konuda toplum bilincini oluşturmak amacıyla düzenlenen Sağlıklı Beslenme konulu bilgi yarışmasında Atatürk İlköğretim Okulu 100 puan ile kura sonucu birinci oldu.  
 
İki okul çekişti
Yarışmada finale kalan Atatürk İlköğretim Okulu 100 Puan ile birinci, 100. Yıl ilköğretim okulu 100 puan ile ikinci, Mehmet Varlıoğlu İlköğretim Okulu 95 puan ile 3. oldu. Finale kalan diğer okullardan Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu, Mehmet Ali Eren İlköğretim Okulu ve Keskin Atatürk İlköğretim Okulu yarışmaya veda etti.
 
Kuraya tepki
15 Asil ve 4 Yedek soruyu eşit doğrular ile puanlayan Atatürk İlköğretim ve 100. Yıl İlköğretim arasında kura çekildi. Kura sonucu 100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri duruma tepki gösterirken, bunun bir şans yarışması değil bilgi yarışması olduğunu söylediler. “Öğrenciler bu bir adaletsizliğini örneğidir” ifadesini kullandılar.
 
Kırıkkale’yi temsil edecekler

Kura ile birinci olan okulu belirleyen İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Mehmet Keskin, tüm yarışmacılara teşekkür ederken, birinci olan öğrencilere 1 adet küçük altın,1 adet dünya klasikleri kitabı ve 1 adet kalem hediye etti. Yarışma sonunda ikinci olan 100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri salondan ağlayarak çıktılar. Birinci olan okul, Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan yarışmada Kırıkkale’yi temsil edecekler.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı