Anahtar Kelimeler:

Öğrencilerden Yeni Yıl Hediyesi

Öğrencilerden Yeni Yıl Hediyesi

Hasta Çocukları Sevindirdiler.

 

Anadolu Kız Meslek Lisesi tarafından ‘Uyuyan Kalpler Uyan’ adlı proje çerçevesinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yatan çocuklara yeni yıl hediyeleri dağıtıldı. Çocuklar aldıkları hediyeler ile mutluluklarını ifade ettiler.
 
Kırıkkale Anadolu Kız Meslek Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yüksek oldu. Okul Müdürü Semra Bahadır ve beraberindeki heyet ilk olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Tekin Akça’yı ziyaret ettiler. Ziyarette konuşma yapan Akça, bu tür etkinlikler ile hastanedeki çocukların mutlu olduklarını dile getirerek, iyileşmelerine de yardımcı olduğunu ifade etti. Akça, “Böyle duyarlı çalışmalar çok önemli. Nesillerimizin öğrencilerini bu şekilde yardıma duyarlı olarak yetiştirirsek, ileride daha önemli çalışmaları yardımları yapabilirler. Bu çocukların yardımlaşma duygusunu öğrenmeli çok önemlidir” dedi.
 
Önemli etkinlik
Başhekim ziyaretinde konuşma yapan Okul Müdürü Semra Bahadır, okulun bu çeşit etkinliklerinin devamlı olduğunu söyledi. Bahadır, “Okulumuzun bu tür etkinlikleri her zaman bulunmaktadır. Bundan ziyade okulumuzda öğrenim gören ve durumu iyi olmayan öğrencilerimizin okul servis paralarını da okulumuz öğretmenleri ceplerinden verdikleri yardımlar ile karşılıyoruz. Bu etkinliği düzenlememiz de en büyük katkıyı okulumuz Bilgisayar Öğretmeni Murat Erkal’ın dır. Okulumuz idaresine bulunduğu fikri ile okulumuzda yardım kampanyası başlatıldı ve öğretmenlerimizin kendi paralarından toplanan yardımlar ile bir ay içerisinde 500 YTL para toplandı” dedi
 
Yardım yaptılar
Bu paralar ile hastanede yatan çocukları sevindirmek adına oyuncaklar ve balonlar almayı düşünerek bu yola çıktıklarını söyleyen Bahadır, “Okulumuzda yapılan bu çalışma ile çocuklarımızı sevindirmek bizleri çok mutlu etmektedir. Bu çalışmalarımızı her zaman sürdüreceğiz” dedi. Okul Müdürü Bahadır’ın yaptıkları etkinliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Akça, “Hastanemizde böyle etkinliklerin olması başta bizleri ve çocukları çok sevindirmektedir. Hastanemizde her zaman çocukların bu tür etkinlikler ile mutlu olmasını sağlamaktayız. Çocukların mutlu olması iyileşmelerinde ki en önemli adımlardan bir tanesidir” dedi.
 
Teşekkür edildi

Hastane hakkında bilgiler veren Akça, “Hastanemizde palyaço gösteriler her zaman yapılmaktadır. Çocuklarımızın hastanede yatış anında her türlü ihtiyacı karşılanmaktadır. 5 öğün yatan çocuklarımıza yemek vermekteyiz. Oda sıcaklıklarını kontrol altında tutmaktayız. Doğum yapan annelerin sağlıklarına doğum sürecinde çok dikkat etmekteyiz ve doğum sonrası eğitim çalışmaları yapmaktayız. Hastanemiz şikayet kutusuna emzirme odasının darlığı, ültrason günlerin geç tarihleri atılması gibi şikayetler geliyor. Bu şikayetler normal ama teknik heyetimizle doktorlarımızla ilgili hiçbir şikayet almıyoruz. Hastanemizi en iyi yerlere getirebilmek için en iyi çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu