Anahtar Kelimeler:

Hamsi Şenliğinde Eğlendiler

Hamsi Şenliğinde Eğlendiler

Karadenizli Gençler Coştu, Coşturdu.

 

Karadenizliler Derneği tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenen Hamsi Şenliğine bu senede ilgi ve katılım yüksek oldu. Şenlikte Karadenizli gençler yöresel oyunlar ile katılımcılara keyif dolu anlar yaşattılar.
 
Köseler Petrol’de düzenlenen Hamsi Şenliği’ne katılım yüksek oldu. Programda katılımcılara hamsi ikram edildi. Etkinliğin ilerleyen saatlerinde gençler Karadeniz müzikleri ile yöresel oyunlarını oynadılar. Programda konuşma yapan Karadenizliler Derneği Başkanı Sedat Kaygusuz, her sene geleneksel olarak düzenlenen törene katılan herkese teşekkür ederek, plaketler takdim etti. Kaygusuz, “Hani bir söz vardır ya, gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül muhabbet ister hamsi bahane. Hayatı paylaşma adına bir çeşit olan bu güzel geceye iştiraklerinizden dolayı teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Bugün bir araya gelişimiz hem zor oldu hem de çok kolay. Zamanına karar vermemiz 3 ay sürdü, ama organizasyonu 3 gün aldı.
 
Konuşma yaptı
Öncelikle bu kadar kısa süre içerisinde gerçekleşen bu organizasyondan dolayı dernek öğrenci konseyi başkanımız Kürşat Güldal hocayı ve ekibini takdir ediyorum. İnsanlar sadece iyi günlerinde değil aynı zamanda zor günlerinde de bir araya gelmeli. Bunun için şu anda olduğumuz gibi tanışmalı. Bu birlik ve beraberliğimiz, yakın gelecekte ülkemizin en önemli yerlerini işgal edecek siz değerli öğrencileri ve konukları bir araya getirmekle geleceğe dernek olarak ne kadar mantıklı yatırım yaptığımızı bize gösterir. Bu gibi etkinlikleri sık sık yaparak bu birlik, beraberlik, tanışma ve halkayı büyütmeyi amaçlamaktayız. Gelin tanış olalım, iri olalım, diri olalım, çalışkan olalım, verimli olalım, hamsi yiyelum! Atalarımız bizlere ne güzel böyle sihirli kelimeler, kavramlar kazandırmıştır.
 
Her zaman düzenlenecek
Bir araya gelme, tanışma, kaynaşma biz duygusu oluşturur ve güçlendirir. Buda bizlere zorluklarda, birbirine daha kolay ulaşmayı, çözüm üretme ve geliştirmeyi sağlar. Ayrıca bu gecenin düzenlenmesine vesile olan köseler petrol turistik dinlenme tesislerinin sahibi Mustafa Köse beyefendiye ve ekibine de şükran borçluyuz. Birazdan kendilerine derneğimiz adına bir teşekkür plaketi sunacağız. Bu dernek üyeleri 50 yıldır hamsi yiyor, hayatı Kırıkkale ile Kırıkkaleli ile paylaşıyor, yaşadığı ortama ruh, heyecan katıyor. Buna da devam edecek. Bu paylaşım hem Kırıkkale`ye çok şey kattı hem de Kırıkkale bizlere çok şeyler verdi. Slogan hep aynı oldu: hayatı paylaşmak. Dile kolay, 50 yıl. 18 vilayetin Kırıkkale`deki Derneği Yaşadığımız yeri güzelleştirmek, daha faydalı kılmak hepimizin elinde.
 
Mutlulukları paylaşacağız
Görüşlerin, fikirlerin, kişilerin aynı olması nasıl mümkün değilse, ortak amaç etrafında toplanmış bu seçkin zümrenin aynı duygu ve düşünce etrafında toplanması da o kadar mümkündür. İşte şekildeki gibi. Belki de Kırıkkale`de yerlisi olmadan ve sadece   gönül   bağı    ile   birbirini   tanıyan   ve kaynaşan böyle bir seçkin topluluk olmasa gerek. İşte bu birlikteliğimizde, önce tanışalım. Sizlere dağıtılacak anket formlarını dolduralım. Yakında yayına geçecek olan derneğimizin web sayfasında sizler için açacağımız kısımda tanışma süreci devam edecektir. Dernek lokalimiz hem kış aylarına hem de bahar ve yaz aylarına yönelik olarak sizleri ağırlayacaktır. Kaynaşmamız sadece kendimizle kalmayıp yurdumun tüm insanlarıyla genişleyerek artmalıdır. Sevgi, mutluluk paylaşıldıkça çoğalacaktır, taşacaktır” dedi. Haber:Arif Çakıroğlu


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı