Anahtar Kelimeler:

Mutfak Dolabı, Küçük Kızı Yaraladı

Mutfak Dolabı, Küçük Kızı Yaraladı

Mutfak Dolabı 13 Yaşındaki Kızın Üstüne Düştü.

 

İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Fatma Nur Özçelik evlerindeki mutfak dolabının üzerine düşmesi sonucu yaralanarak hastanelik oldu. Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesi Alaeddin Mahallesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından alt gelir grubu için yaptırılan ve 2 ay önce teslim edilen B 1-2 Blok 16 numaralı dairede gece meydana gelen olay 26 daireli blokta büyük panik yaşanmasına neden oldu. Blok sakinlerinin bazıları mutfak dolaplarını boşaltırken bazılarının ise mutfağa girmeye korktukları öğrenildi.
 
Alınan bilgiye göre önceki gece Fatma Nur lazım olduğu için tabak almak için mutfağa girdi. Tabakların bulunduğu dolaba elini uzattığı sırada içinde ve üzerinde yüzlerce tabak çanak bulunan dolap yerinden sökülerek büyük bir gürültü ile talihsiz kızın üstüne düştü.
 
Dolabın düşmesi ile birlikte elektriklerde kesildi. O sırada evde yalnız olan anne Ganime Özçelik kızının feryatlarıyla mutfağa yöneldi. Gördüğü manzara karşısında şok oldu. Kızının üzerindeki dolabı güçlükle kenara iten anne 18 yıl aradan sonra dünyaya gelen ve tek çocuğu olan Fatma Nur’un elleri ve yüzündeki kanları görünce bayıldı. Mutfak dolabının büyük gürültüsü ve elektriklerin kesilmesi üzerine 26 dairelik bloktaki diğer ev sakinleri arasında da büyük panik yaşanmasına neden oldu. Bazı komşuları gürültünün geldiği daireye girdiklerinde ise evin savaş alanına dönmüş hali karşısında hemen polise haber verdiler Çağrılması üzerine gelen Ambulansla yaralı kız Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırılarak yaraları temizlendi. Röntgen ve Tomografisi çekilen kız uyutulmamak kaydıyla taburcu edildi. Bu arada eve gelen polisler evde inceleme yaparak rapor tuttu.
 
DOLABIN DÜŞMESİYLE ELEKTRİK KESİLDİ PANİK YAŞANDI
 
Savaş alanına dönen ev sakinlerine komşuları sahip çıkarak sabah kahvaltılarını kendi evlerinde yaptırdılar. Eve ‘geçmiş olsuna’ gelen blok sakinleri binanın tamamının böyle güvensiz olduğunu ileri sürdüler. Malzemenin iyi ama işçiliğin kötü olduğunu söyleyen ev sahipleri böylesi bir kazanın kendi dairelerinde de kaçınılmaz olduğunu belirttiler. Mutfak dolabının altında kalarak yaralanan kızın annesi Ganime Özçelik akşamki olayın hala şokunu üzerinden atamadığını belirterek “Ben şimdi ne yapacağım yetkilileri arıyoruz ilgilenen yok, 18 yıl aradan sonra dünyaya gelen tek kızımın böyle bir kazayla karşılaşması bizi çok üzdü, tüm mutfak eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Evimize hayırlı olsun için getirilen tüm eşyalar kırıldı. Hepsi bir yana kızım ölümden döndü kızım ölseydi sorumlusu kim olacaktı?’’ diyerek sorumluların kendileri ile ilgilenmesini istedi. Blok sakinleri de olaya tepki göstererek tüm dairelerin aynı tehlikelerle karşı karşıya olduğunu söylediler. BU arada blokla ilgili sorumlular gelerek yerle bir olan dolabı dışarıya çıkarttılar. Evdeki blok sakinleri ile görevliler arasında küçük çaplı sürtüşme yaşandı. Bayrak
 


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı