Anahtar Kelimeler:

Doğalgaz`da İndirim Şubat`a Kaldı

Doğalgaz`da İndirim Şubat`a Kaldı

Maliye ve IMF`den Vize Çıkmadı.

 

Yeni yılda herkes doğalgazda indirim bekliyordu. Ama gaz almaya giden vatandaşlar karşılarında eski fiyatları gördüler. İşte gazda indirimi erteleten gerçekler.

Oysa hem gazı getiren BOTAŞ hem de enerji bakanı indirim sinyali vermişti. Peki ne oldu da gaza indirim çıkmadı. Kış geldi, evinde doğalgaz kullanan vatandaş üşümemek için kombilere yüklendi. Vatandaş gaza yüklendikçe faturalar kabardı. Isınayım derken gelen faturayla buz kesti. Artık faturalara güç yetmiyor. Çünkü üst üste gelen zamlarla gaz ucuz olmaktan çıktı. Doğalgaz tüketicisinin faturası yıl içerisinde % 80 oranda arttı. Zamlar sonrası vatandaşın tepkisi büyüyüp, yeni aboneler bıçak gibi kesilince Hükümetten indirim sinyali geldi.

Enerji politikasını yöneten ismin bu çağrısı üzerine BOTAŞ hemen harekete geçti. Raporlarla, kontratlardaki petrol ve kur verileri masaya yatırıldı. Ve yeni yıldan itibaren gazda indirim kararı alındı. Ama olan oldu. Doğalgaz indirimi ertelendi. Bu kötü haberi ilk önce Başbakan Erdoğan duyurdu. Yeni yılda yüzde 10 ila 15 arasında indirim beklerken gelen bu haber herkesi üzdü. İndirime güvenip yüksek fiyattan gaz almayanlar yeni yılın ilk günlerine üşüyerek girdi.

Doğalgazdaki bu indirim bilmecesi henüz çözülmüş değil. Gazı yurtdışından ülkemize getiren Botaş ve Enerji Bakanının "tamam" dediği indirim şimdilik Hazineye takıldı. Hazine`ye Maliye de destek verince gaz indirimi 1 Şubat`a ertelendi.

İndirime IMF de soğuk bakıyor. Fiyatlardaki bu düşüş gelir kaybına yol açacaktı bu nedenle indirim bir ay sarktı. Olansa vatandaşa oldu. Onlar ucuza ısınmak için bir ay daha beklemek zorundalar.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli