Anahtar Kelimeler:

Üniversiteden Oto Tamircilerine Eğitim

Üniversiteden Oto Tamircilerine Eğitim

TÜBİTAK Projesi Kapsamında.

 

Kırıkkale Üniversitesi’nde “Küçük ve Orta Ölçekli Otomobil Tamircilerinin Mesleki Eğitim İhtiyaçlarına Dayalı Bir Öğretim Programının Geliştirilmesi ve Uygulanması” isimli TÜBİTAK projesi kapsamında küçük ve orta ölçekli otomobil tamircilerine mesleki eğitim verilmesi uygulamasına başlanacak.
 
Kırıkkale Üniversitesi’nden yapılan açıklamada “Ocak 2009 ile Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek proje kapsamında 60 usta ve kalfanın eğitimi planlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda ilk olarak 8 Ocak 2009 tarihinde saat 15.00’de Yeni Sanayi’de proje tanıtım toplantısı yapılarak yöneticilerimizin, projeye katılacak ve eğitim alacakların bilgilendirilmesi sağlanacaktır. Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüsnü Dirikolu ve Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Akbaş yürütücülüğünde, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu ortaklığıyla gerçekleştirilecek proje çerçevesinde küçük ve orta ölçekli oto tamirhanelerinde çalışan usta ve kalfalar yeni otomobil teknolojileri konusunda eğitileceklerdir. Proje kapsamında özellikle küçük ve orta ölçekli otomobil tamircilerinde istihdam edilen genel ve mesleki eğitim fırsatlarından çok az faydalanmış usta ve kalfaların mesleki niteliklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje başvurusundan önce gerçekleştirilen ön çalışmalarda, küçük ve orta ölçekli otomobil tamircilerinin mesleki eğitime sürekli olarak ihtiyaç duydukları belirlenmiştir” denildi.
 
ÜNİVERSİTE–SANAYİ İŞBİRLİĞİ
 
Açıklamanın devamında “Oto tamircisi olan usta ve kalfalar özellikle bilgisayar ve otomotiv elektroniği konularında eğitime ihtiyaç duyduklarını belirtmişlerdir. Bu ihtiyaçtan hareketle hazırlanan proje TÜBİTAK’a sunulmuş ve destek almıştır. Alınan TÜBİTAK desteği ile küçük ve orta ölçekli işletmelerde çalışan usta ve kalfaların eğitim ihtiyaçları belirlenecek, bir öğretim programı geliştirilecek ve teknolojik altyapısı olan atölyelerde mesleki eğitim verilmesi mümkün olacaktır. Bu proje kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Elemanları tarafından proje yararlanıcılarına bilgi ve beceri geliştirme eğitimi verilecektir. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak başkanlığındaki bir komisyon tarafından 3 yıldan beri yürütülmekte olan üniversite ve sanayi işbirliği geliştirme çalışmaları ile eşgüdümlü gidecek olan bu proje vasıtasıyla üniversite–sanayi işbirliği çerçevesinde bilgi birikiminin üretime ve hizmet sektörüne aktarılmasının ve teorik bilgilerle uygulamalı bilgilerin örtüştürülmesinin her iki taraf içinde oldukça önemli ve faydalı sonuçlar vereceği açıktır. Bu uygulamalar sonucunda bilgi ve birikimler her kesim tarafından paylaşılmış, yeni teknolojik gelişmeler tanıtılmış ve görülen eksiklikler büyük ölçüde giderilmiş olacaktır” sözlerine yer verildi. Bayrak


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı