Anahtar Kelimeler:

Kerbela Şehitlerine Anma Töreni

Kerbela Şehitlerine Anma Töreni

Kızılkanat Düğün Salonu`nda Yapıldı.

 

Hz. Hüseyin ve 72 kişinin Kerbela`da şehit edilmesinin 1369. yıldönümü münasebetiyle Kırıkkale Bab-ı Ali Vakfı tarafından anma töreni düzenledi. Kızılkanat Düğün Salonunda gerçekleşen programa birçok vatandaş katıldı. Kerbela faciası anısına düzenlenen tören Kon TV’den de canlı yayınlandı.
 
Bab-ı Ali Vakfı tarafından düzenlenen programa Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, MHP Kırıkkale İl Başkanı S. Ahmet Göçer, MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı İhsan Kayalak, yerel gazetelerin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programı Kur’an-ı Kerim okunarak başladı. Programda Hz. Hüseyin’in Şahadeti ve Aşure Günü ile Kerbela Faciasının anlam ve önemi anlatıldı.
 
Haremlik Selamlık Oturuldu
 
Kerbela faciasını anma törenlerine vatandaşların ilgisi yüksek olurken, törenin yapıldığı Kızılkanat Düğün Salonu’nda kadın ve erkekler ayrı ayrı haremlik-selamlık şekilde oturdular. Anma töreninde başları türbanla örtülen ve çarşaf giyen küçük kız çocukları dikkat çekti. Tören sırasında İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınayan vatandaşlar, ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.
 
Makale Yarışması Ödülleri Verildi

Anma töreninde Bab-ı Ali Vakfı tarafından düzenlenen şiir ve makale yarışmasının sonuçları da açılandı. Dereceye giren yarışmacılara plaket ve çeşitli ödüller verildi. Makale yarışmasında
1. Reşat Arslan - Cemile ARSLAN (Kayseri), 2. Mihmani Yıldırım (İstanbul) – Halil Halat (Kırıkkale), 3. Furkan Şimşek (Kırıkkale) – Hasret Rızaoğlu (Ankara) olurken, şiir yarışmasında 1. Hasan Arvas (Kırıkkale), 2. Velayet Aytan (Almanya) ve 3. Adem Avan (Kırıkkale) oldu.


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli