Anahtar Kelimeler:

Bişkin`i Bekleyen Tehlike

Bişkin`i Bekleyen Tehlike

Yüz Kızartıcı Suçtan Ceza Alırsa Başkanlığı Düşecek.

 

Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin hakkında açılan sahtecilik suçlamalı ağır ceza davası devam ediyor. Davada çok ciddi suçlarla suçlanan Bişkin, ceza alması durumunda önümüzdeki yerel seçimlerde muhtar adayı bile olamayacak.
 
Bahşılı Atadönmez Mahallesi Muhtarı Nafiz Özyürek ve belediyenin sahip olduğu arsaları önce izinsiz bir şekilde kiraya veren, bu karar yargıdan dönünce de usulsüz bir şekilde kamulaştırmasını gerçekleştiren ve BEDAŞ’a yalan beyanla yazı yazdığı iddia edilen Halil İbrahim Bişkin hakkında açılan 2008-120 esas sayılı sahtecilik suçlamalı ağır ceza davası Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.
 
Ceza Alırsa Başkanlığı Düşecek
 
Belediye Başkanı Bişkin hakkındaki ciddi iddialar ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzalı soruşturma açılmasına izin veren yazı sonrası sahtecilik suçlamasıyla açılan ağır ceza davasında Halil İbrahim Bişkin’in ceza alması halinde yasalara göre belediye başkanlığı düşecek. Mevcut başkan yeniden aday olup başkan seçilse bile yasalara göre yüz kızartıcı bir suç sayılan sahtecilikten dolayı hüküm giyeceği için belediye başkanlığı görevini bırakmak zorunda kalacak.
 
 
Seçim Sürecinde Ceza Alırsa Adaylığı Geçersiz Olacak
 
Mahalli İdareler İle Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyeti Seçimi Hakkında Kanun’un atıf yaptığı 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 11 inci maddesinde kimlerin belediye başkanı, muhtar ya da milletvekili seçilemeyeceği açıkça sayılıyor. 11. maddenin (f) bendine göre affa uğramış olunsa bile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlardan biriyle mahkûm olan bir kimse seçimlere giremiyor. Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin hakkında ortaya atılan ciddi iddialar sonucu açılan sahtecilik suçlamalı dava neticesinde Bişkin ceza alırsa, Bahşılı Belediye Başkanlığı otomatik olarak düşecek. Bişkin’in seçimlerden önce ceza alması durumundaysa olası adaylığı da geçersiz sayılacak ve seçimlere giremeyecek.


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu