Anahtar Kelimeler:

Fen Lisesi, Matematik Birincisi

Fen Lisesi, Matematik Birincisi

OYAK Grubu`nun Düzenlediği Yarışmada Birinci Oldu.

 

OYAK Grubu İştiraklerinin, 7 yıldan bu yana, bulunduğu illerde düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması, 15 Kasım 2008 günü 17 ilde eş zamanlı düzenlendi. 12 Ocak 2009 Pazartesi günü Kırıkkale’de yapılan il birinciliği töreninde birinci olan Kırıkkale Fen Lisesi öğrencilerine ve dereceye giren diğer okul öğrencilerine hediyeleri Kırıkkale Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü tarafından verildi.
 
12 OYAK İştirakinin üstlendiği ve 17 ilde yapılan yarışma bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlendi. Bu illerde organizasyona Adana Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Mardin Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir, Ermaden, Erbor, Hektaş ve Tukaş ev sahipliği yaptı. Son 7 yılda 1968 okulda 7856 öğrencinin katıldığı yarışmaya 15 Kasım 2008, Cumartesi günü düzenlenen I. aşama sınavında 492 okul ve 1964 öğrenci yarıştı.
 
Kırıkkale’de yarışmaya katılan tüm öğrencilere Satranç takımı ve yarışmaya katılan tüm okullara 1500 TL nakdi yardım verildi. İl birincisi olan Kırıkkale Fen Lisesi öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine birer Cumhuriyet Altını ve plaketi törene katılan Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer verdi.
 
Oyak Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Edecek
 
Ödül Töreninde bir konuşma yapan ERBOR Genel Müdür vekili Feramuz Güleryüz, OYAK Grubu olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini kaydetti. Güleryüz şöyle konuştu: “Bu bağlamda, OYAK Grubu olarak bizlerde, topluma katkı faaliyetlerimiz içerisinde, hayatımızın her alanında büyük yeri olan matematiğe ilgi duyan okul ve öğrencilerimizi desteklemeyi, yetenekli öğrencileri ülke ekonomisine kazandırmayı önemli bir görev olarak değerlendirmekteyiz. Bu amaçla düzenlenen yarışmamıza katılan 16 okulun yönetici, eğitimci ve öğrencilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu yıl 17 ilde yapılan yarışmanın birincileri Nisan ayında İstanbul’da yapılacak olan Şampiyon Okulu belirleme sınavında birbirleriyle yarışacak. Kırıkkale okulları arasında puanlamada biraz daha öne çıkarak il birincisi olan okulumuzun ekibine şampiyonada da başarılar diliyor, en iyi şekilde ilimizi temsil edeceklerine yürekten inanıyor ve onlardan şampiyonluk beklediğimi belirtmek istiyorum. Ama bu demek değildir ki bu yarışmanın bir tane birincisi var. Yarışmaya katılarak okullarını temsil eden tüm ekiplerimiz benim gözümde şampiyondur.”
 
Nisan’da Türkiye Birinciliği İçin Yarışacaklar
 
Yarışmanın Kırıkkale ayağında Kırıkkale Fen Lisesi birinci, Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Nisan 2009’da İstanbul’da tüm il birincilerinin katılacağı Türkiye geneli yarışmada Kırıkkale Fen Lisesi ekibi, Kırıkkale’yi temsil ederek yarışmaya katılacak.


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu