Anahtar Kelimeler:

Kızılay`a Destek Verdiler

Kızılay`a Destek Verdiler

TÜMÇADER Üyeleri Kan Bağışında Bulundu.

 

Kırıkkale`de 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER), Kızılay`ın başlattığı `1 Milyon İyi İnsan Aranıyor` kampanyasına destek verdi.
 
Kızılay`a kan verme işleminin yönetim kurulu görüşmeleri sonunda kararlaştırdıklarını açıklayan TÜMÇADER Başkanı Şuayip Demir, kampanyaya üyelerinin büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi.
 
`Kan bağışla hayat kurtar` sloganından hareketle yola çıktıklarını belirten Demir, "Bütün üyeler kampanyaya iştirak edecekler. Bunun yanında bahar ayında da yeniden kan vermeyi düşünüyoruz." diye konuştu.
 
"Kırıkkalelilerin kan bağışı konusunda daha duyarlı olmasını istiyoruz." diyen Demir, sözlerine şu şekilde: devam etti: "Çocukluğumuzdan beri depremlerde, selde, hastalıkta, sağlıkta Kızılay`ı hep yanımızda gördük. Türkiye`de hastaların eczane eczane dolaşıp ilaç aramalarını engelledi."
 
Türkiye`de gönüllü kan bağışının yetersizliğine dikkat çeken Kızılay doktorlarından Yeter Kaplan ise, "Ülkemizde kan bağışı yeterli düzeyde değil. Türkiye`de hasta yatak kapasitesine göre yıllık 1,5 milyon ünite kana ihtiyaç var. Gönüllü kan verme eylemi, önemli bir modern toplum olma ölçütü. Gelişmiş ülkelerde her yıl Türkiye`nin 2,5 - 3 katı kan bağışlanıyor. Ülkemizin kan bağışı konusunda modern toplumlar seviyesine gelebilmesi için öncelikle karşılıksız, gönüllü bağışların artması gerekiyor. Bir başka unsur ise düzenli ve güvenli donörlük sistemi oluşturmak. Bu da bilinçlendirme ile mümkün olacak. Türk Kızılay`ı olarak biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya tüm kararlılığımızla devam ediyoruz." diye konuştu.


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı