Anahtar Kelimeler:

Bilinçli Arıcılık Yapacaklar

Bilinçli Arıcılık Yapacaklar

Kursu Tamamlayıp, Sertifikalarını Aldılar.

 

Balışeyh’e bağlı Kılevli Köyü’nde arıcılık sevinci yaşandı. Balışeyh Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Köy Muhtarı Yusuf Aydın’ın talebi doğrultusunda yapılan arıcılık kursunu tamamlayan 22 kursiyere sertifikaları verildi.
 
Kılevli Köyü muhtarı Yusuf Aydın’ın talebi ile Balışeyh İlçesi Halk Eğitim Merkezi tarafından Kılevli Köyü’nde yapılan arıcılık sertifikasına katılın 22 kişiye düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi. Kılevli Köyü’nde yapılan ve Vali Yardımcısı Ali Çetin, Balışeyh Belediye Başkanı Cehti Pehlivanlı, Halk Eğitim Müdürü Köksal Bütün, ilçe birim amirleri, MHP Balışeyh İl Genel Meclis Üyesi aday adayı Yusuf Aydın ve vatandaşlar katıldılar. Yapılan toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ali Çetin “Umarım bu kurslara katılan tüm arkadaşlar bu işi çok iyi öğrenmişlerdir. Amaç sadece sertifika almak olmamalı. Bunu üretimi dönüştürmek kazanç kapısı haline getirmek lazım. Çalışacağız üreteceğiz ve rahat yaşacağız” sözlerine yer verdi.
 
ÇALIŞACAĞIZ ÜRETECEĞİZ VE RAHAT YAŞACAĞIZ
 
Kendilerini gelen tüm talepleri değerlendirdiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Çetin “Bizlere gelen talep doğrultusunda bu işi proje haleni getirip sosyal yardımlaşma ve başbakanlık kanalı ile sertifikası olan ve geçimini bu işten sağlamayı planlayan insanlara destek olacağız” sözlerine yer verdi. Balışeyh Halk Eğitim Müdürü Bütün ise “Halk Eğitim merkezi olarak insanların bilgilendirilmesinde ve bilinçlendirilmesinde tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halk eğitim merkezi olarak bizlere gelen tüm talepleri değerlendiriyoruz. Bağlıcık kursu ile ilgili bir talep geldi inşallah önümüzdeki dönemde bağcılık kursunu açarak yörede bağlıcılık tekrar canlanmasını sağlayacağız” dedi. Böyle bir kursu düzenledikleri için kamu kurum yöneticilerine teşekkür eden Köy Muhtarı Yusuf Aydın, köylerinin arıcılığa çok müsait olduğunu ve bu sayede köylerinde eskisi gibi canlanma meydana geleceğini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Bayrak
 


  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı