Anahtar Kelimeler:

İstiklal`de Bilgi Yarışması

İstiklal`de Bilgi Yarışması

İkinci Olup Ağlayan Grubu Sınıf Öğretmeni Teselli Etti.

 

İstiklal İlköğretim Okulu 3-E sınıfı öğretmeni Ali Saçak’ın kendi öğrencileri arasında düzenlediği bilgi yarışması, yapılan final karşılaşması ile sona erdi. Bilgi yarışmasını birinci tamamlayan öğrenci takımı büyük bir sevinç yaşarken, ikinci olan grubun öğrencilerinin hüngür hüngür ağlaması yarışmayı izleyenleri gülümsetti.
 
Sınıf öğretmeni Ali Saçak’ın kendi imkanlarıyla organize ettiği bilgi yarışmasına üçer öğrenciden oluşan sekiz grup katıldı. İlk karşılaşmanın 22 Aralık 2008 tarihinde yapılmasıyla başlayan bilgi yarışmasının çeyrek final karşılaşmaları sonucunda, rakiplerini eleyen dört grup yarı finale çıktı. Yarı finalde başa baş yapılan mücadeleler sonucunda Yıldızlar ve Üç Kalp adlı gruplar rakiplerini eleyerek finalde yarışmaya hak kazandılar. Final karşılaşmasında Zeynep Margün, İrem Atik, Beyza Nur Çolak’tan oluşan Üç Kalp grubu; M.Nusret Altundal, Abdullah Baloğlu, Berkay Miraç Akay’dan oluşan Yıldızlar grubunu yenerek bilgi yarışmasının birincisi oldu.
 
Okul velilerinin ve öğretmenin katkılarıyla bilgisayar ve sinevizyon cihazıyla donatılan sınıfta gerçekleştirilen bilgi yarışması sonucunda birinci olan grubun hediyelerini okul müdür yardımcısı Muzaffer Yüce verirken, ikinci olan grubun hediyelerini sınıf öğretmeni Ali Saçak verdi. Bilgi yarışmasında sorulan soruların tamamı, öğrencilerin seviyelerine uygun olarak sınıf öğretmeni Ali Saçak tarafından hazırlandı. Ayrıca sorular, slâyt gösterisi şeklinde hazırlanarak seyircilerin de soruları ve cevapları görmeleri sağlandı.
 
İkinci Oldular, Hüngür Hüngür Ağladılar
 
Bilgi yarışmasının bütün karşılaşmalarını heyecanla bekleyen velilerin yoğun ilgisi ve çocuklarına olan manevi destekleri görülmeye değerdi. Karşılaşma sonunda elenen grubun öğrencileri hüngür hüngür ağlayarak hem ailelerini hem de diğer seyircileri hem duygulandırdı hem de tebessüm ettirdi. Elendikleri için ağlayan öğrencileri, sınıf öğretmeni Saçak ve veliler teselli etti.
 
Öğrenci velileri böyle bir yarışma düzenlediği için sınıf öğretmeni Ali Saçak’a teşekkür ederken, İstiklal İlköğretim Okulu müdür yardımcısı Muzaffer Yüce de “Bu yarışmaların öğrencilere cesaret ve özgüven kazandırdığını, öğrencilerin topluma kazandırılmasındabu tür faaliyetlerin faydalı olduğunu” söyledi.
 


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli