Anahtar Kelimeler:

Okul Kulüplerine Yardım

Okul Kulüplerine Yardım

Spor Kulüplerine Nakdi Yardım Yapıldı.

 

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün, sporun gelişip yaygınlaşması, kulüp ve sporcuların arttırılması amacıyla, başlatılan proje kapsamında kurulan okul spor kulüplerine nakdi yardım yapıldı.
 
Toplantı yapıldı
Yapılan toplantıya Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Adnan Vural, kulüp yöneticileri ve çok sayıda sporcu katıldı. Toplantıda konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Vural “Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi, her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, spor yolu ile eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla; İl Müdürlüğümüzce başlatılan proje kapsamında kurulan, okul spor kulüplerimize ihtiyaçlarını (Malzeme, Antrenör ve servis ücreti) karşılamak amacıyla her kulübümüze 1.500 TL toplam 40.000 TL nakdi yardım yapılacaktır” dedi.
 
Bilgiler verildi
Vural konuşmasının devamında “İlimizde Tescilli 81 spor kulübü 15750 Lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Türkiye genelinde okul kulüpleri sayısı bakımından, İstanbul 595 kulüp ile 1
‘nci, Samsun 84 kulüp ile 2’nci ve Kırıkkale 39 kulüp ile 3’ncü sırada olması ilimiz açısından gurur vericidir. Bu nedenle, Aktif ve başarılı olan Spor kulüplerimize 2005 yılından bu yana yapılan malzeme ve nakdi yardımlar 2009 yılında da devam edecektir” dedi.
 
Spor kulüpleri
Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Vural’ın ardından konuşma yapan Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Peker ise “Milli eğitimin genel amaçlarından biri de ‘Türk milletinin bütün fertlerini; beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip olarak yetiştirmelerini sağlamaktır’. İlk ve orta öğretim kurumlarında, okul içi ve okullar arası beden eğitimi ve spor faaliyetlerini yürütmek üzere, Eğitici Kollar Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde spor kulüpleri kurulmaktadır. Spor kulüpleri, o okulun adı ile anılmaktadır” diye konuştu.
 
Önem veriliyor
Milli Eğitim Müdürü Peker konuşmasının devamında “Okul spor kulüplerinde; Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde çeşitli branşlarda faaliyetler sürdürülmekte ve yarışmalar yapılmaktadır. Her öğretim yılı başında ilimizde, yönetmelikle belirtilen kategorilere göre yarışma yapılacak spor branşları Bakanlığımızca yayınlanmaktadır. Eğitim öğretim çalışmalarımızda spor ve beden eğitimi etkinliklerine büyük önem veriyoruz. Çünkü spor öğrencilerimizin hem beden hem de ruh sağlığı için önem arz etmektedir” dedi.
 
Sporda başarı

Peker konuşmasına devam ederken “Spor genç yaş gruplarında sorumluluk duygusunun gelişmesini sağlamaktadır, dikkat dağınıklığının önüne geçilmesine destek olmaktadır. Gençlerimiz spor faaliyetleriyle takım ruhuna sahip oldukları için de yalnızlık hissetmemekte, bu çığın dinamizmini sporla değerlendirdikleri için zararlı alışkanlıklardan uzak kalmaktadırlar. Gençliğin aşarı heyecanı spora aktarmak, olaylara yaklaşımlarda daha serinkanlı olmalarını sağlamanın yanında, gençler için çok gerekli olan kendine güven duygusu ve ifade yeteneğinin artmasına katkı sağlamaktadır. İlimiz sporcu potansiyeli olarak iyi bir durumdadır. Bunun en güzel örneği okul spor kulüpleri sayısında Türkiye’de 3’ncü olmasıdır” dedi.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı