Anahtar Kelimeler:

Otogaz`da Tek Fiyata Tepki

Otogaz`da Tek Fiyata Tepki

Rafineriye Uzak İllerde Daha Ucuz.

 

Kırıkkale’de akaryakıt istasyonlarının bir araya gelerek otogazın litre fiyatını artırmaları büyük tepki çekti. Bir çok kişi bu duruma adeta isyan ediyor ve çevre illeri örnek gösteriyor.
 
Kırıkkale’deki akaryakıt istasyonlarının anlaşarak otogazın fiyatını artırmalarına tepkiler geliyor. Bir çok kişi yaşanan bu duruma büyük tepki gösterirken, çevre illerde fiyatın düşük olduğunu, Kırıkkale’de ise otogazın fiyatına insafsız zam yapıldığını söylüyorlar. Otogaz fiyatının Kırıkkale’de Ankara, Kırşehir, Yozgat ve Çankırı’dan çok çok fala olduğunun altı çiziliyor. Bu illerde satış fiyatının içinde nakliye masrafı olmasına rağmen, fiyatın Kırıkkale’den düşük olduğu belirtiliyor.
 
Kırıkkale’de nakliye masrafı yok denecek kadar az olmasına rağmen, fiyat adı geçen illerden daha fazla. Bunun insafsızlık olduğunu ve rekabet koşullarına da uymadığını belirten bir çok kişi, “Şu anda belirlenen fiyat tamamen istasyon sahiplerinin kendi aralarında anlaşarak belirlediği fiyattır. Çevre illerden bile yüksek olan bu fiyat insafsızlık değil midir? Rekabet kurulunun ve Enerji Piyasası Üst Kurulu’nun buna müdahale etmesi gerekmektedir. Buna tepki gösteriyoruz” diyorlar.
 
Fiyat konusunda istasyon sahiplerinin açıklama beklediklerini de söyleyen vatandaşlar, gerekirse mecbur kalmadıkça araç kullanmayacaklarını belirtiyorlar. Kırıkkale’de her şeyin böyle abartıldığını da söyleyen vatandaşlar, “Bu da buna bir örnektir. Bu kadar insafsız zam olur mu? Çevre iller kilometrelerce yol gelip buradan gaz alıyor ve daha ucuza satıyorlar. Bizimkiler ise yanıbaşlarındaki Tüpraş’tan alıp daha yüksek fiyata satıyorlar. Bu gerçekten yakışık alacak bir durum değil” diyorlar.
 
Haberkale’de daha önce yayınlanan zam haberine tepki gösteren okurlarımız ise habere yaptıkları yorumlarda istasyon sahiplerinin geri adım atması için otogaz satan firmalara karşı boykot uygulanmasını önerdi.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli