Anahtar Kelimeler:

Kaybal Neden Görevden Alındı?

Kaybal Neden Görevden Alındı?

Keskin ve Sefer Yazılı Açıklama Yaptı.

 

Yazılı bir açıklamada bulunan İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin ve Petrol İş Sendikası Başkanı Recep Sefer, SGK Müdürü İhsan Kaybal’ın neden görevden alındığını sordu.
 
Bu konuda açıklamada bulunan Keskin ve Sefer şunları söyledi: “AKP iktidarı ülke genelinde her kurumda olduğu gibi kadrolaşmalarını Kırıkkale SGK’da sürdürmektedir. Görevden alınan İhsan Kaybal niceliği ve niteliği itibarı ile Kırıkkale insanını iyi tanıyan yıllarca bu kurumda çalışmış bir kişiliğe sahip emeklinin sorunlarını ertelemeden çözen, yeni emekli olanların kısa zamanda maaş bağlanmasını sağlayan Bağ-kurlunun sorunlarını bugün git yarın gel demeden halleden Emekli Sandığı mensuplarının emeklisiyle, çalışanıyla bire bir ilişki kurabilen bir kişiliğe sahip, çalışkan bir İl Müdürü portresine sahiptir.
 
Nedeni ne?
Şimdi yetkililerden soruyoruz, AKP iktidarından soruyoruz yöre milletvekillerinden soruyoruz. Kırıkkale AKP İl yönetiminden soruyoruz. Neden görevden alındı. Suçu Kırıkkaleli olması mı? suçu S.G.K. mensuplarına ayırım yapmadan, sucusun bucusun demeden tarafsız görev yapması mı? Dikkatimizi çeken bir diğer konu ise Kırıkkale‘ye hizmeti kendine görev sayan, hizmette particilik yapmayan AKP ‘nin değil de, halkın hizmetinin adamı olan ne kadar bürokrat varsa son yıllarda birer birer Kırıkkale’ den uzaklaştırıldığını hayret ve ibretle izlemekte olup, konuyu kamu oyunun dikkatine sunuyoruz.
 
Gözden geçirin

Son olarak şunu söylemek istiyoruz. Kırıkkale de faaliyet gösteren işçi sendikaları memur sendikaları ve diğer sivil toplum kuruluşları olarak herhangi bir gerekçe gösterilmeden görevden almalara karşı olduğumuz beyan etmekteyiz. Ayrıca bu görevden almayı Sayın Sosyal Güvenlik Bakanımızın, Sayın yöre Milletvekillerimizin yeniden gözden geçirmelerini beklemekteyiz.”



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu