Anahtar Kelimeler:

Öğretmenevi Önünde Eylem

Öğretmenevi Önünde Eylem

Eğitim-Sen Üyeleri Protesto Etti.

 

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Doğan ve üyeleri Öğretmenevi önünde eylem yaptı.
Öğretmenevlerin de soygun ve talana izin vermeyeceklerini söyleyen Başkan Doğan “Öğretmenevleri, sosyal tesis amacıyla oluşturulmuş kurumlardır ve amacı da öğretmenlerin daha ucuz ve güvenli olarak buralardan yararlanmasıdır” dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen evlerine yönelik uygulamaları, söz konusu kurumları kuruluş amaçlarından uzaklaştırmaya ve ticarileştirmeye yönelik olduğunu aktaran Başkan Doğan “Öğretmenlerden alınan bandrol ücretine yüzde üç yüzelli zam yapılırken, öğretmenlerin ve ailelerinin öğretmen evlerinden yararlanma olanakları giderek kısıtlanmaktadır. Öğretmenlerden kesilen birikintilerle yaptırılan öğretmen evleri, günümüzde siyasi iktidarın kadrolaşmalarının yoğunlaştığı, siyasi arpalık olarak kullanılan yerler haline getirilmiştir”
 
DOĞAL ÜYESİ
“Birçok ilde öğretmen evleri taşeronlara devredilerek özelleştirilmiş, hak sahipleri buralardan yararlanamaz duruma getirilmiştir. Çoğu bölgemizde, il ve ilçelerde öğretmen evleri öğretmenlerden çok başka kurumlarda çalışanlarca kullanır hale getirilmiş, neredeyse herkese açık yerler haline getirilerek ticarileştirilmiştir. Oysa bu gün değişik statülerde açılan polis evleri, subay evleri vb. yerler, sadece o kurumda çalışanlara hizmet etmekte, ücretleri ise çok düşük tutulmaktadır. Öğretmenevleri öğretmen ve onların ailelerinin dinlenme vb. gereksinimlerini karşılamak amacıyla açılmıştır. Öğretmenler öğretmenevlerinin doğal üyesidir ve bu nedenle de öğretmenevlerine üyelik, öğretmen olmaktan kaynaklanan bir haktır” diye konuştu.
 
ZAM YAPILDI
Başkan Doğan “Öğretmen evlerinden sadece çalışan öğretmenler değil, emekli öğretmenler, eş ve çocukları, bakmakla yükümlü oldukları kişiler yararlanmaktadır. Oysa hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki özellikle tatil yörelerindeki öğretmen evleri ve sosyal tesisler Milli Eğitim bürokratlarına, diğer kamuda çalışan adamı olan bürokratlara hizmet eder duruma getirilmiştir. Bunun da tek sorumlusu buraları piyasaya açan siyasi iktidar ve atadığı kadrolardır. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerden alınan bandrol ücretini 18.00 YTL’den 60,00 YTL’ye çıkararak yüzde üç yüz ellilere varan bir zam yapmıştır”
 
MÜCADELE BAŞLATTIK
“Eğitim Sen olarak Bakanlığı uygulamaya koyduğu bu genelgeyi geri çekmeye, öğretmenevlerinin siyasi arpalık olmaktan çıkarılarak gerçek sahiplerine devretmeye çağırıyoruz. Siyasi kadrolaşma bir an önce durdurulmalıdır. Öğretmen evlerinde uzun süredir devam eden ticarileştirme durdurulmalı, özelleştirmelere son verilerek işletmesi öğretmenlere devredilmelidir. Eğitim Sen olarak bandrol ücretlerine yapılan bu haksız ve adaletsiz girişimin geri alınması için hukuksal mücadele başlattık. Yargıya başvurduk. Eğitim ve bilim emekçilerinin hak ve çıkarlarının korunmasına dönük her türlü fiili ve meşru mücadeleyi yürütmeyi sürdüreceğiz” dedi.
İL
 


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu