Anahtar Kelimeler:

AKP`de İlçeler Haftasonuna Kaldı

AKP`de İlçeler Haftasonuna Kaldı

Merkez Adayıyla Beraber Resmen Açıklanacaklar.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde il merkezinden Veli Korkmaz’ın adaylığı kesinleşmiş gibi. Başbakan’ın açıklaması ile adaylık tamamen kesinlik kazanacak. İlçeler ise karışık.
 
AK Parti’nin ilçelerdeki aday belirleme çalışmasında da sona gelindi. İl Merkezi’nde Veli Korkmaz’ın adaylığı kesinlik kazandı. Başbakan’ın açıklaması ile aday ilan edilmiş olacak. Veli Korkmaz’a adaylığı konusunda genel merkezden açıklama yapıldığı öğrenildi. Ancak Başbakan açıklama yapmadan adaylık ilanı olmayacak. Adayı bizzat Başbakan ilan edecek ve kamuoyuna duyuracak. Parti il yönetimi de adayın ilanı konusunda tören yapacak.
 
İlçeler nasıl?
Bu arada ilçelerde de durumun karışık olduğu gözleniyor. Kimi ilçeler sakin bir görüntü verirken, bazı ilçelerde adaylık tartışması sürüyor. AK Parti’nin Keskin adayının Bayram Sakallı olduğu bildiriliyor. Karakeçili’de adaylık Hüseyin Avni Albayrak ile Salih Avan arasında gidip geliyor. Sulakyurt adayı mevcut başkan Ali Şahin. Delice’de Ekrem Karakaya yerine Erol Erkoç aday gösteriliyor.
 
Diğer yerler
Çerikli’de Ömer Sakarya yerini koruyacak gibi. Hacılar’da Memduh Bodur’da yerini koruması beklenen isimlerden birisi. Bahşılı`da ise mevcut başkan Halil İbrahim Bişkin`in adaylık konusunda sıkıntılı olduğu bildiriliyor. Bahşılı için Recep Zafer Tekin`in ismi geçiyor. Yahşihan’da ise Şefik Güneşer aday gösterilecek gibi. Balışeyh’te Cehti Pehlivanlı’nın adaylık konusunda sıkıntısı olmadığı düşünülüyor. Çelebi’de aday arayışları sürüyor. Bazı beldelerde tartışmalar devam ederken, belde başkanlarından kimisinin yeniden aday gösterilmeyeceği ifade ediliyor.
 
Tören yapılacak

Yetiştirilebilirse, AK Parti’nin tüm adaylarının Cumartesi veya Pazar günü yapılacak bir törenle kamuoyuna ilan edileceği belirtildi. İl Başkanı Nuh Dağdelen, bu konudaki görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı ve çalışmalarda sona geldiklerini söyledi. Parti, gösterişli bir tören veya programla tüm adaylarını açıklayacak ve kamuoyuna ilan edecek.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli