Anahtar Kelimeler:

Ana-Kız Okuldayız Kampanyası

Ana-Kız Okuldayız Kampanyası

Okumanın Yaşı Yok.

 

Kırıkkale`nin Bahşılı ilçesi Küreboğazı Köyü İlköğretim Okulu`ndaki hizmetli kadın ``Ana-Kız Okuldayız`` kampanyası sayesinde okuryazar oldu.
 
Bahşılı Kaymakamı Elif Nur Bozkurt Tandoğan ve Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, ``Ana-Kız Okuldayız`` kampanyası kapsamında Küreboğazı köyünde okuma yazma öğrenen kadınları ziyaret etti.

Kaymakam Tandoğan, kursiyerlerden okulun hizmetlisi olan Esma Akkoç (38) ile sohbet etti.

Eşinden boşandığını, ilköğretim 3. sınıfta okuyan kızıyla yaşadığını belirten Akkoç, evini geçindirmek için okulda 200 TL karşılığında hizmetli olarak çalıştığını söyledi.

``Ana-Kız Okuldayız`` kampanyasıyla okuldaki işlerinin yanı sıra okuma yazma kursuna katıldığını kaydeden Akkoç, ``Sabahları kadınlardan önce okula geliyorum. Sınıfları temizleyerek sobayı yakıyorum. Ardından da kadınlarla birlikte derse giriyorum. Bu kurs sayesinde üç haftada okuma yazma öğrendim`` dedi.

Okuryazar olduktan sonra hayatın kendisi için daha kolay olduğunu gördüğünü ifade eden Akkoç, ``Önceden otobüslerin nereye gittiğini, hastanelerde sıramızın ne zaman geldiğini, neden imza attığımı bilmiyordum. Okuma yazma öğrenince kendime güvenim arttı. Önceden tek ayakla yere basarken artık daha sağlam adımlar atıyorum`` diye konuştu.

Kaymakam Tandoğan, başta Esma Akkoç olmak üzere kursa katılıp okuma yazma öğrenen kadınları kutlayarak, 2. aşama kurslara da devam etmelerini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker de Küreboğazı köyünde kursa 29-63 yaşlarında 20 kadının katıldığını belirterek, kursta 3 haftanın ardından kursiyerlerin okuma yazma öğrendiğini, bir hafta sonra okuryazar belgesi almaya hak kazanacaklarını kaydetti.
Haber:Ahmet Yaman


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli