Anahtar Kelimeler:

Özbek`e Destek Yağıyor

Özbek`e Destek Yağıyor

Önemli İsimlerden Destek Mesajı.

 

Ergenekon soruşturmasında tutuklanın Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’e şehirden büyük destek geldi. Bir çok kişi destek açıklamalarında bulundu.
 
Şehirdeki siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşları son üç gün içinde gerçekleştirilen toplantılarda Mustafa Özbek’e peş peşe destek açıklamalarında bulundular. İşte bu açıklamalar. Özbek’e destek olduklarını belirten isimler, her zaman destekleyeceklerini de söylediler.
 
Akdoğan açıklaması
Türk Metal Sendikasının Genel Başkanı Mustafa Özbek Türk İşçi hareketinde en önemli bir köşe taşıdır. Atatürk ilke ve İnkılaplarından ödün vermez. Milli birlik ve bütünlüğümüzü her zaman savunan bir lider olmuştur. Uyguladığı sendikacılık modeli de milli tip bir sendikacılık modelidir. Ayrıca Türkiye’de ilk defa Avrasya Metal İşçileri Konfederasyonunu kurarak görev ve yetki alanını ülkü sınırlarını dışarısına çıkarmış, Türkiye ile Avrasya’daki sendikalar arasında önemli bir köprü görevi görmüştür. İnanıyorum ki adına Ergenekon operasyonu denen henüz neyle suçlandığını bilmediğimiz Sayın Özbek’in Türk adaleti tarafından temize çıkarılacağı kanaatindeyim. Kendilerine ülkemizin bu önemli dönemindeki görevlerinde başarı dileklerimi iletiyorum.
 
Köstekli açıklaması
Hemşerimiz olarak Mustafa Özbek’in tutuklamasını olumsuz buluyorum. Yasalara saygılıyız. Hukukun işlerine inanıyoruz. Esnaf Sanatkarlar olarak hemşerimizin böyle duruma düştüğü için üzüntü duyduk. Özbek dünya sendikacığa örnek bir insandır. Özbek’in tutuklanmasını Kırıkkale kamuoyu içine sindirememiştir. Esnaf camiası son derece endişeli ve üzüntülüdür. Tüm Kırıkkaleliler gibi bizde oda başkanlarımızla beraber sonuna kadar Sayın Özbek’in yanındayız. Özbek Kırıkkale’nin kaptanıdır. Milliyetçi kimliği ile vatanseverliği ile Türk Milletini kalbine taht kurmuştur.
 
Sefer açıklaması
Türk Metal Sendikasına yapılan saldırıyı kınıyoruz. Türk Metal Sendikasının yanındayız. Kardeş sendikayız. Artık sadece toplu sözleşme imzalanmıyor sadece ücret konusunda sendikacılık anlayışı tarihe karıştı. Türk Metal bunu yaptığı için bu durumda. Hükümetin yanında olsaydık. Bizde bugün içerde olmayacaktık. Bu bizim için bir onurdur. Erdoğan dün yoktu biz vardık. Tırnağımız ile bu sendikayı kurduk. Türk Metal Sendikası ile aynı kalp aynı ruh içerisindeyiz. Mustafa Özbek’in sonuna kadar yanındayız.
 
Cebeci açıklaması
Mustafa Özbek hakkındaki gelişmeleri bir hemşehrisi olarak endişe ve üzüntü ile takip ediyoruz. Yargı aşamasındaki bir olay hakkında fazla görüş yürütmek olmaz. İnşallah adalet doğru tecilli eder. Suçsuz olduğuna kalpten inanıyorum.
 
Keskin açıklaması
Özbek Kırıkkale MKE tezgahının başında dünyaya örnek sendikacılığına kadar yükselme başarısı göstermiş ender bir şahsiyettir. Memleket sevdalısı Türk Milliyetçisi ve sonuna kadar vatanseverdir. Kırıkkale’de yüzlerce insanın aş ve ekmek kapısıdır. Kırıkkale’nin sendikacılık alanında en büyük gurur kaynağıdır. Kırıkkaleliler şunu bilmelidir ki başka Özbek’imiz yok. Bugün Özbek’in zor gününde çekinmeden, korkmadan sonuna kadar yanında olduğumuzu bildiririz. Biz emeklilerin bir çoğu fabrikada Özbek ile tezgah başında üretim yaparak ter dökmüş insanlarız. Onu yakinen tanıyor, masum olduğuna kalpten ve yürekten inanıyoruz. Tutuklanmasından endişeliyiz.
 
Şahindoğan açıklaması
Biz Mustafa Özbek’in suçsuzluğuna inanıyoruz. Zaman içerisinde çıkacağını bekliyoruz. Özbek ülkemizin yetiştirdiği değerli sendikacılardan birisidir. Mahkeme önünde suçsuz olarak yargılanarak kısa zamanda dışarıya çıkacaktır.
 
Kayalak açıklaması
Kırıkkale’mize birçok hizmetleri olmuş bir sendikacımız. Vatansever sendikacımızı yürekten destekliyorum. Sabredeceğiz inşallah hak doğrudan yana tecelli edecek buna inanıyorum. Adalet haktan yana tecelli edecek. Hukuka güvenmek zorundayız. Genel başkanımızı seviyoruz, memlekete birçok hizmetleri olmuştur. Takip ediyoruz. İnşallah doğrular ortaya çıkar.
 
Yılmaz açıklaması
Türkmen beyi, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı, Kırıkkale’mizin yetiştirdiği güzide insan, değerli hemşehrimiz Mustafa Özbek’in önce gözaltına alınıp sonra tutuklanmasından dolayı derin üzüntü duyuyorum. Değerli hemşehrimizin suçsuzluğu ve haklılığı yargılanma sonucunda ortaya çıkacaktır. Yüce Türk adaletine güvenim tamdır. Değerli hemşehrimiz Türkmen beyi Mustafa Özbek’in verdiği onurlu mücadeleyi destekliyorum. Kırıkkaleli hemşehrilerimize Türk Metal Sendikası personeline ve yüce Türk milletine geçmiş olsun dileklerimi sunarım.
 
Çimen açıklaması
Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı Hayati Çimen başkanlığında toplanan partililer Mustafa Özbek’e destek verdi. Her zaman Özbek’in yanlarında olduklarını söyleyen Çimen “Mustafa Özbek hiç üzülmesin. Zira büyük adamlar, büyük davalar için yaratılmıştır. Hem ART çalışanlarına, hem de Türk Metal yöneticilerine gazanız mübarek olsun diyoruz. Bilsinler ki bu ülkede yalnız değiller. Hepimiz yanlarındayız.


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli