Anahtar Kelimeler:

Sigaraları Çalanlar Yakalandı

Sigaraları Çalanlar Yakalandı

Sigara Minibüsünü Durdurup Soydukları İddiasıyla 3 Kişi Yakalandı.

 

Dünya’da yaşanan ekonomik krizin Türkiye’de de kendini iyiden iyiye hissettirmesi sonucu darboğaza giren esnaf borçlarını ödeyemeyince çareyi başka yöntemlerde aramaya başladı. Kırıkkale’de market işletmeciliği yapan iki kardeş borçlarını ödeyemeyince bir plan yaptılar. Kırıkkale’ye ilk kez Haberkale’nin duyurduğu sigara dağıtım aracını soyan iki kardeş, yakayı ele verdi.
 
İki kardeş A.D., M.D. ve arkadaşları S.Ş. ile marketlerindeki ekonomik krize maddi destek sağlamak amaçlı soygunlar yapmaya karar verdiler. Marketlerine sigara veren bir firma pazarlamacısını takibe alan üç zanlı, kar maskeleri takarak sigara dağıtım aracını boş bir sokakta durdurdular. Sigara dağıtımcısını araçtan indiren marketçi kardeşler, sigara satıcısının ellerini ve ayaklarını plastik kelepçe ile bağlayarak araçta bulunan 23 bin TL’lik sigaraları alarak kayıplara karıştılar.
 
Kırıkkale Emniyeti Asayiş ve Kaçakçılık Organize şubesinin ortaklaşa yaptığı çalışmalarda olay yerindeki delillerin incelenmesi sonucu bütün marketler takibe alındı. Ekonomik kriz içinde olan marketleri takibe alan ve şüpheli hareketleri olan market sahibi A.D ve kardeşi M.D. ile arkadaşları S.Ş’yi takibe alan polis, kardeşlerin Yenişehir’de bir kiralık depoda sigaraları sakladığını tespit etti. Çalıntı sigaraların yerini tespit eden ekipler depoya yaptıkları baskında marketçi kardeşleri yakaladı ve sigaralara el koydu.
 
Arif Çakıroğlu - Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu