Anahtar Kelimeler:

Durmuş`tan Soru Önergesi

Durmuş`tan Soru Önergesi

İdris Karakuş`un Durumunu Sordu.

 

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Devlet Bakanı Mehmet Aydın tarafından cevaplanmak üzere meclise soru önergesi verdi.
 
Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Aşağıdaki sorularımın Devlet Bakanı Sayın Mehmet AYDIN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. Dr. İdris Karakuş, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına bağlı Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcılığı görevine T.C. Ankara 15. İdare Mahkemesi kararı gereği atanmıştır. 26.11.2008 tarihinde atanan ve 27.11.2008 tarihinde 657/62 maddesi gereğince göreve başlatılan Dr. İdris Karakuş’a, Bakanlar Kurulu kararıyla Kurban Bayramı öncesi (02 Aralık 2008 tarihinde) ödenen memur maaşları içinde aralık ayı maaşı ödenmemiştir. Bunun üzerine İdris Karakuş, Türk Dil Kurumu Başkanlığına 04.12.2008 tarihinde bir dilekçe vermiştir.
 
TDK sorusu
15.12.2008 tarihinde ve 22.12.2008 tarihinde bir üst kuruluş olan Atatürk Kültür Dil ve Tarih Kurumu’na iki dilekçe daha vermiş olmasına rağmen maaşı ödenmemiştir. 2009 Ocak ayında da memur maaşları ödenmiş olmasına rağmen Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. İdris Karakuş’un maaşı hala ödenmemiştir. Memur iki aydır maaş alamamaktadır. Kararname, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk AKALIN tarafından uygun görülmediği gerekçesiyle Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına ve Devlet Bakanlığına iade edilmiştir.
 
İşte sorular

Bu itibarla: 1. Memurun maaşının ödenmesi anayasal bir hak olduğuna göre; ödenmemesi anayasal bir suç işlemek anlamına gelmez mi? 2. Yargı kararını ve atama emrini yerine getirmeyen ilgili makam hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? 3. Yargı kararının uygulanması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 28. maddesine göre zorunlulukken niçin gereği yapılmamış, konu Başbakanlık Teftiş Kuruluna havale edilmiş midir? 4. Dr. İdris Karakuş’a daha kaç ay maaş ödenmeyecektir?”

 

Çelik’e de sorular yöneltti
 

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, cevaplaması için Milli eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’de bazı konularda sorular yöneltti. İşte o sorular: “Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 1.Sağlık Bakanlığına bağlı iken Milli Eğitim Bakanlığına devredilen sağlık meslek liselerinde görev yapmakta olan yöneticilerin hakları protokolle güvenceye alındığı halde bu okullardaki yöneticilerin asaleten atanmaları hala neden yapılmamıştır? 2. Bu durumda olan yönetici sayısı kaçtır? 3. Bu okulların yöneticilerinin asaleten atanması konusundaki gecikmenin nedeni; bu yöneticilerin büyük çoğunluğunun hükümet yandaşı sendikaya üye olmamaları söylentileri doğru mudur? 4. Asaleten yöneticilik yapması gerekirken vekâleten yöneticilik yapan bu kişilerin mağduriyetini nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? 5. Sayın Bakan mağdur edilmiş bu yöneticilerin atamalarını ne zaman gerçekleştirecektir?”



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı