Anahtar Kelimeler:

AKP, Karakeçili`de Kan Kaybediyor

AKP, Karakeçili`de Kan Kaybediyor

İlçe Başkanına Tepkiler İstifalara Yol Açıyor.

 

AKP Karakeçili Belediye Başkan adayının belli olmasından sonra Karakeçili’de partiden çok sayıda kişi istifa etmeye başladı. Aday belirleme çalışmaları sırasında AKP Karakeçili ilçe başkanı Hüseyin Özçelik’in kendilerini yok sayarak aday belirleyip genel merkeze bildirdiğini söyleyen birçok isim, tepkilerini partiden istifa ederek gösterdi.
 
AKP’den istifa edenlerin başını Karakeçili İl Genel Meclis üyesi Hayati Türkdoğan çekti. Türkdoğan, Demokrat Parti’den il genel meclis üyeliğine aday oldu. Öte yandan üye Semih Yazıcı ve AKP Karakeçili Gençlik Kolları Başkanı Müslüm Yüksel de AKP’den istifa ettiler. Belediye meclis üyesi Hamza Aslan ve Battal Hasgül de AKP’den istifa eden isimler arasında yer aldı. İstifa furyasına katılan isimler arasında mevcut AKP Karakeçili ilçe başkanı Hüseyin Özçelik’in akrabaları da bulunurken, bu isimler de aday belirleme çalışmaları sırasında kendilerine çok büyük yanlışlar yapıldığını, birçok vatandaşın partiye karşı küstürüldüğünü ifade ettiler.
 
Karakeçili’de Yüzde 76 Oy Alan AKP Zorda
 
Mevcut Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Avni Albayrak, 2004 yerel seçimlerini başka bir partiden kazanmış fakat 2007 genel seçimleri öncesi AKP’ye geçmiş ve genel seçimlerden AKP’ye Karakeçili’de yüzde 76 oranında oy çıkarak rekor kırılmıştı. Fakat Karakeçili’de mevcut AKP ilçe başkanının tavırları ve aday belirlemede partililerin görüşünün alınmaması AKP’den kopmaları ve partinin desteğinin azalmasını beraberinde getirdi.


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı