Anahtar Kelimeler:

Albayrak`tan Gövde Gösterisi

Albayrak`tan Gövde Gösterisi

3 Bin Kişi İle Açıkladı.

 

Saadet Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak’ın adaylık açıklaması tam bir gövde gösterisine dönüştü. Şimdiye kadar hiçbir adayın ulaşamadığı adaylık açıklama programına Albayrak’ı destekleyen yaklaşık 3 bin civarında vatandaş katıldı.


Konuşmasında AK Parti’ye ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a sert eleştirilerde bulunan Kemal Albayrak, seçimi kazanacaklarından emin olduğunu söyledi. Ejder Düğün Salonunda yüzlerce partili ve vatandaşa hitap eden Albayrak, daha sonra toplu olarak Kızılkanat İş Merkezinin yanındaki seçim bürosuna kadar yürüyüş yaparak gövde gösterisinde bulundular. Albayrak’a gösterilen destek ve sevgi dikkat çekti.

KORKMAZ AKP’YE YÜKTÜR ATINIZ


Konuşmasında tutuklanan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’e tam desteğini açıklayan Albayrak, konuşmasının büyük bir bölümünü Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ı eleştiriye ayırdı. Albayrak “Ben Veli Korkmaz gibi birilerinin torpili ile siyasette bir yere gelmedim. Ben halkın adayıyım. Veli Korkmaz AK Parti’ye yüktür. Başkanımız basınla, Sivil toplum örgütleri ile herkesle kavgalı. Cadde ve sokaklar çamur ve pislikten geçilmiyor. Adaletliyim diyor akrabalarını belediyeye dolduruyor. Kırıkkale’nin birilerinin güdümünde olmayan bir belediye başkanına ihtiyacı vardır. 29 Mart’ta Veli Korkmaz ağabeyine ancak danışman olarak gider” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun


Bugünün tarihini not düşün. 29 Martta sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Çok farklı siyesi anlayışının olduğu Anadolu Medeniyetinin varlığını ortaya koyacağız. Yönetimin asıl sahibi olan millete vereceğiz. Bakınız Kırıkkale 41 ilin geçiş noktasıdır. Sanayi ve eğitim şehridir. Bugün Kars’tan İzmir’e, Trabzon’ dan Antalya’ya geçiş sağlayan bir iliz. Zamanında çevre illerden göç almıştır. Ne oldu da şimdi nüfus 105 bin kişi azaldı. Bütünlüğüyle cazibe merkezi olan şehrimiz, kaderine terk edilmiştir. Yaşanılabilir bir Kırıkkale için yola çıktık. Kırıkkale’de çığ açacağız. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir Kırıkkale için çalışacağız. Bölmek için değil, toplamak, birleştirmek için geliyoruz. Bu işi canla başla Albayrak ile yapacağız. İnşallah el ele verip 30 Mart sabahı destan yazacağız. Aday Adayı Veysel Kutluca ve Arif Erdal’a teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Aday Adaylıklarından Albayrak için feragat ettiler. Artık vakit Saadet vaktidir.

Saadet Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Arif Erdal


Kırıkkale’nin makûs tarihini yenmek için aday adaylığından Veysel Kutluca ile vazgeçtik. Gönül rahatlığı ile Kırıkkale’nin geleceği için çekildik. Bizde Albayrak ile herkesi ziyaret edeceğiz, herkesin evine bir bir misafir olacağız.


Kırıkkaleli İşadamı Tevfik Doğruer


En son konuşmamı burada 1994 yılında yapmıştım. Ve o arkadaşımızda seçimi kazanmıştı. Şimdi değerli dostum, arkadaşım başarılı olacağına gönülden inandığım kemal Albayrak’ın yanındayım. Bu kalabalık ve bu salon İnşallah hayırlı gelir. Allah’ın izini ile Kemal Albayrak Belediye Başkanı olacaktır. Buraya gelmemin en büyük nedeni; partiler üstü bir adayı herkesin kucaklaştığın görmektir. Omuz omuza beraber çalışacağız.

SP Adayı Albayrak, Başkan Korkmaz’ ı sert şekilde eleştirdi

Ben torpilli değil, halkın adayıyım


AK Parti temayül yoklamasında birinci çıkmasına rağmen AK Partiden Kırıkkale Belediye Başkan Adayı ilan edilmeyen Kırıkkale eski Milletvekili Kemal Albayrak, Saadet Partisi’nden aday olması ile birlikte, Kırıkkale de siyasi arenada dengeleri alt üstü etti. Ejder Düğün Salonunun önündeki boş alanda ve salon içinde toplanan, yaklaşık 2 bin kişilik katılımla Saadet Partisinden Kırıkkale Belediye Başkan Adaylığı ilan edilen Kemal Albayrak, tutuklanan hemşerimiz Mustafa Özbek’e tam destek verirken, eleştiri oklarını Başkan Veli Korkmaz’a yöneltti.

SEÇİMİN İLK YÜRÜYÜŞÜ


Adeta bir partinin Genel Başkanının katıldığı miting kalabalığı ortamında geçen adaylık açıklamasında Saat Partililerin morallerin yüksek olması dikkat çekerken, Kırıkkale’nin tanmış hayırsever iş adamlarından Tevfik Doğruer’ de toplantıya katılarak, Albayrak’a desteğini açıkladı. Ejder Düğün Salonunda toplanan binlerce kişi daha sonra Kemal Albayrak’ın talebi üzerine Kızılkanat İş Merkezinin orada bulunan seçim bürosunun yanına kadar yürüyüş yaptılar.

ALBAYRAK SİYASETİ HAREKETLENDİRDİ


Saadet Partililerin ve Albayrak’ın gövde gösterisine dönüşen yürüyüş, şu ana kadar tüm adayların adaylık ilanında toplanan en büyük kalabalık olma özelliğini taşıdı. Saadet Partililerin seçim startı verdiği adaylık açıklaması, parti tabanında ve siyasi kulislerde geniş yankı buldu. Kırıkkale’den bazı Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Belediye Başkanlarının da hazır bulunduğu programda, Albayrak salonda dağıtılan kartlara herkesin 20 şer isim yazdırmasını istedi. 29 Mart 2009 Mahalli İdar eler seçimlerinin şu ana kadar en sessiz partilerinden biri olan Saadet Partisi bir anda gündemin ilk sırasına oturdu.

BİZ TORPİLLİ ADAY DEĞİLİZ


Saadet Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak, konuşmasından Korkmaz’ı yerden yere vurdu. Albayrak “29 Mart 2009 tarihinden sonra Kırıkkale sizin anlayışınız ile yönetilecektir. Kırıkkale Belediyesi sizin belediyeniz olacaktır. Kırıkkale’ye milletime 29 Mart seçiminin hayırlı olmasını diliyorum. Siyasete başlangıcı burada yapmıştım. Hayır getirmiştir. Kadere inanıyoruz. Kadere inandığımızı söyleyebiliyorsak hem kedere hem de sevince hazırlıklı olmalıyız. Yorulmadık, yorulmayacağız. Arkamızda Cenab-ı Allah ve siz varsınız. Biz siyasete torpillerle yapmıyoruz. Onun için biz aklımızı kiraya vermiyoruz. Aklımızı sadece siz değerli halkımıza veriyoruz. Biz belli bir bölgenin değil, Kırıkkale’nin adayıyız. Diğer partilerden aday olan herkese bu siyasi yarış sürecinde başarılar diliyorum. Ama Belediye yönetimi farklıdır. Adaylara sesleniyorum. Gelin el ele verelim Kırıkkale’ye geliştirelim” dedi.

ÖZBEK’İN YANINDAYIZ


Bakın pek çok yerde istihdam sağlayan Özbek’in başına gelenlere. Kendisine yaptığı faaliyetlerden dolayı, istihdam sağladığından dolayı teşekkür ediyorum. Türk işçisinin, Türk Metal işçisinin sevdiği herkesi severim. Bende bir MKE işçisinin oğluyum. Kırıkkale sokaklarında büyüdüm. Özbek’in haksız yere tutuklandığına inanıyorum. Türk adaletine güvenimiz sonsuzdur. Özbek’in tutuksuz yargılanmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

SİYASETİN ZİRVESİNİDE GÖRDÜM


Ben siyasetin zirvesini de gördüm. Ama Kemal Albayrak şöhret istemedi. Ne yapalım dedik? Sizin görüşlerinizi aldık. Siz dediniz ki ‘Kemal Albayrak yola devam et’ bende ettim. Eğer siz deseydiniz ki Artık siyaseti bırak diye namerdim onunda yapardım. Birçok partinin kuruluşunda emeğim var. AK Parti’nin kuruluşunda da emeğim var. Biz farklı davrananlardan değiliz.

VELİ KORKMAZ AK PARTİ’YE BİR YÜKTÜR


Buradan sesleniyorum. Veli Korkmaz AK Parti’ye bir yüktür. Ben onun gibi siyasete tepeden inmedim, halkın desteği ile zirveye ulaştım. Birilerinin güdünün de olmadım. AK Parti’den atın bunu. İyi tarafımız bizim huzur içerisinde olmamızdır. Saygı duyduğumuz insanları buraya getireceğiz. Gece -gündüz ne zaman aradığınız da hanginiz de Kemal Albayrak burada yok dedirttim. Peşinize düştüm. İşlerinizi hallettim. Şahıslarla uğraşmam ama Veli Bey emeksiz bir yerlere geldi. Beraberinde 2 tane yeğenini de getirdi. İşçilerden haberi yok, sokaklardan haberi yok. AK Parti bir daha Veli Korkmaz’a tolerans tanımaz. Git sokaklarına bak. Bakın dışarı da ki çalışmalar bile bugün başladı. Neden? Kemal Albayrak korkusu yüzünden”

KORKMAZ HERKESLE KAVGALI


“Biz kavgacı değiliz. Veli Korkmaz, basınla siyasilerle hep kavgalı oldu. Bunu ben bilirim Bizim arkamızda ağabeyimiz yok. Halk ve cenab-ı Allah var. Yusuf Has Hacip Kutatgubilik’te diyor ki: Eğer devlet idaresindeki kişiler zenginleşirse halk fakirleşir. Ben sözümü veriyorum; sözünüz sözüm, inanıcınız inancımdır. Şu anda hedefimiz 60 bin kişiye ulaşmaktır. Ulaşacağız da. Çünkü anketler bunu gösteriyor. Albayrak Aday oldu diye tedirgin oldular. Kırıkkale halkına sesleniyorum tedirgin olmayın. Diğer partililere sesleniyorum. Partinizi çok sevebilirsiniz. Veli Korkmaz’ı da halk seçti. 29 Martta her halde Veli kardeşimiz ağabeylerinin danışmanı olarak gidecektir”

İSTİŞARE İÇİNDE OLACAĞIZ


“Albayrak geldi diye Saadet Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adaylarından Veysel Kutluca ve Arif Erdal feragat etti. Bizde geçmişte Tevfik Doğru er için aynı duyarlılığı göstermiştik. Bu parti vefasızlara vefa örneği göstermiştir. Bu partinin tabanı ağabeyler değil halktır. Sivil Toplum Örgütleri, siyasi partiler var. Biz bunları bile yönetime ortak edeceğiz. . Zaman zaman toplantılar yapacağız. Sizlerle istişare içinde olacağız”

Ejder Düğün Salonunda ki kalabalığın Kızılkanat İş Merkezindeki seçim bürosuna kadar yürümesini isteyen Albayrak, yaptığı konuşmada “Hep birlikte Kırıkkale Belediyesinin yanına kadar geldik İnşallah 29 Mart’ta da seçimi kazanmış olarak hep birlikte belediye binasına kadar yürürüz” şeklinde konuştu.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli