Anahtar Kelimeler:

Yener Yermez Kayıp mı Oldu?

Yener Yermez Kayıp mı Oldu?

Kırıkkale F Tipi Cezaevinde Yatıyordu.

 

İstanbul`da savcıya Ergenekon davasında tanık olarak ifade verdikten sonra on gün önce Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne gönderilen Yener Yermez`e ailesi ve avukatı ulaşamıyor.

Star gazetesinden yayınlanan bir haber dikkat çekti. Kırıkkale Cezaevi’nde kalan Yener Yermez ile ilgili işte bu dikkat çekici haber: “İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda Ergenekon davasında tanık olarak ifade verdikten sonra on gün önce Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne gönderildiği söylenen Yener Yermez’in annesi Fatma Yermez, oğlunu ‘bulamadığını’ öne sürdü. İşadamı Üzeyir Garih cinayeti hükümlüsü Yener Yermez’in annesi Fatma Yermez haftada bir gün olan telefonla görüşme hakkını kullanarak geçen hafta Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ni aradı. Ancak Yermez ‘Oğlunuz İstanbul’dan gelmedi’ yanıtı aldı. Son gelişmeler üzerine cezaevine giderek oğluyla görüşmeye karar veren Fatma Yermez, Kırıkkale’ye geldi. Cezaevi’ne gelen Fatma Yermez geçen Cuma günü (30.01.2009) oğlu Yener Yermez’le görüşmek istediğini söyledi.

Kuşku uyandırdı

Ancak aldığı yanıt yine ‘Yener Yermez henüz İstanbul’dan gelmedi’ olunca kuşkulanarak avukat Mustafa Yalçınkaya’yı aradı. Yalçınkaya da geçtiğimiz cuma günü akşamına kadar yaptığı girişmlerde Yermez’in cezaevinde olup olmadığına dair bir bilgiye ulaşamadı. Fatma Yermez’in oğluna ulaşamadığı ve Yener Yermez’in cezaevine getirilmediği iddialarına cezaevi yetkilileri Yermez’in cezaevinde olduğunu, sevkiyattan kaynaklanan bir gecikme olabileceğini belirtti. Gelişmeden haberdar olan star muhabirinin ulaştığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Yener Yermez’in ifadesinin çoktan alınıp cezaevaine gönderildiğini söylediler.”



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu