Anahtar Kelimeler:

Faturalandırmada Adaletsizlik Yok

Faturalandırmada Adaletsizlik Yok

KIRGAZ`dan Açıklama.

 

Kırgaz Genel Müdür Yardımcısı Önder Bayram, Haberkale’nin yayınladığı “Doğalgaz’da Beklenen İndirim” başlıklı habere istinaden, Kırıkkaleli tüketicileri bazı konularda bilgilendirmek üzere Haberkale’ye açıklamalarda bulundu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması sonrası 1 Şubat’tan geçerli olmak üzere doğalgaz fiyatlarında yüzde 17 oranında indirim yapıldığını doğrulayan KIRGAZ Genel Müdür Yardımcısı Önder Bayram, “bizim Kırıkkaleli tüketicilere bu ayın başından itibaren kesmeye başladığımız faturalar Ocak ayı kullanımları içindir ve Ocak ayı doğalgaz fiyatları baz alınmıştır” dedi.
 
Doğalgazda Ağırlıklı Ortalama Fiyat Uygulanıyor
 
Ayın beşi olmasına rağmen henüz sayaçları okunmayan ve faturaları kesilmeyen tüketicilerin durumuna da açıklık getiren Bayram, “doğalgazda faturalandırma ağırlıklı ortalama fiyat ve k sabit değeri baz alınarak belirleniyor. Bu durumdaki tüketicilerimizin Ocak ayındaki 31 günde kullandıkları doğalgaz Ocak fiyatından, Şubat’ta kullandıkları doğalgaz ise Şubat fiyatından faturalandırılacaktır” dedi. Aynı durumun doğalgaza muhtemel bir zam durumunda da geçerli olacağını kaydeden Bayram, vatandaşların kesinlikle mağdur edilmediğini vurguladı.
 
KIRGAZ Vatandaşın Yanında
 
Vatandaşların yüksek faturalar karşısında kredi kartlarından nakit avans çekerek ödeme yaptıklarını bu yüzden KIRGAZ’da da İGDAŞ gibi doğalgaz fatura ödemelerinde kredi kartına taksit yapılıp yapılmayacağına dair sorumuz üzerine Önder Bayram, taksitle ödemenin mümkün olmadığını fakat KIRGAZ’ın uyguladığı günlük gecikme faizinin Amme Alacakları Hakkında Kanun oranlarında olduğunu belirterek, “fatura ödemeleri için kimse gidip de kredi kartından nakit avans çekmesin, borcunu KIRGAZ’a geciktirsin, kendileri için daha iyidir. Zira KIRGAZ’ın uyguladığı gecikme cezası, bankaların kredi kartları nakit faiz oranlarından ve nakit kullanım bedellerinden çok daha düşüktür. KIRGAZ’a son ödeme tarihine kadar ödeme yapmayan vatandaşların doğalgazları, 15 gün daha kesilmez. Bu süre içinde gerçekleşen gecikmeye de çok cüzi oranda gecikme bedeli yansıtılır” dedi.
 
Yetkisiz Yerlere Fatura Ödemeyin
 
KIRGAZ Genel Müdür Yardımcısı Önder Bayram, Kırıkkale şehir merkezinde “Fatura Ödeme Merkezi” adı altında açılan ve KIRGAZ faturalarını da kabul ettiklerini söyleyen birtakım işyerleri hakkında vatandaşları uyardı. Tüketicilerin KIRGAZ ödemelerini, sadece fatura üzerinde yazan yerlere ödemelerini isteyen Bayram, bu tür yetkisiz kişilere yapılan ödemelerin KIRGAZ’a ulaşmaması durumunda sorumluluğun KIRGAZ’da olmadığına dikkat çekti.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli