Anahtar Kelimeler:

Örücülüğün Son Temsilcilerinden

Örücülüğün Son Temsilcilerinden

Markaya Marka Katıyorlar.

Günümüzde yok olan mesleklerden biri olan örücülük teknolojiye rağmen ayakta durmaya devam ediyor. Türkiye’de bu mesleği sürdürmeye çalışan çok az sayıdaki sanat erbabından birisi de Kırıkkaleli Erol Atasaray...

Kırıkkale’de mesleğini tüm zorluklara rağmen sürdürmeye çalışan bir kişi var ki her türlü zorluğa ve ekonomik krize rağmen örücülük mesleğini yaşatmaya çalışıyor. 25 yıldan beri örücülük mesleğini küçük işyerinde sürdüren 50 yaşındaki Erol Atasaray, Bankalar Caddesi Lozan kuru temizlemede, bu mesleği devam ettiren parmakla sayılacak kadar kişiden biri. Ankara’da parmakla gösterecek kadar örgücü kaldığını, Ankara’dan dahi Kırıkkale’ye iş geldiğini söyleyen Atasayar, “insanlar bazen yüksek miktarlarla paralar ödeyerek aldıkları elbiselerini, giysilerini sökük veya deforme olmuş diye kaldırıp atıyorlar. Bu giysileri bize getirdiklerinde ise yine aynı şekilde yeni alınmış gibi hiç belli olmadan biz örüp veriyoruz” diyor.

Örücü mesleğini sürdüren Erol usta, markaya hünerli elleriyle yeniden marka katarak müşteriye sunuyor. Ekonomik krizden dolayı vatandaşın ilgisinin yoğun olduğunu bunun da kendilerini sevindirdiğini belirtiyor. Yok olan mesleklerden biri haline gelmesi muhtemel olan örücülük mesleğinin ise daha ne kadar ayakta duracağını bilmediğini söyleyen Erol usta, mesleğini öğretecek çırak ve kalfa bulamamaktan yakınıyor.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu