Anahtar Kelimeler:

TSO Seçimlerine Doğru

TSO Seçimlerine Doğru

Merakla Beklenen Seçim, Pazar Günü Yapılacak.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda Pazar günü yapılacak seçim için çekişme devam ediyor. Seçimin 11. grupta çok heyecanlı geçeceği gözleniyor.

11 grupta üç isim yarışıyor. Bu gurupta Cengiz Kaplanhan, Cemalettin Akdoğan ve Şeref Acar bulunuyor. Acar ve Akdoğan birlikte hareket ediyorlar. Kaplanhan ise bu gurupta iki adaya karşı çetin bir mücadele sergiliyor. Şu ana kadar bu gurup ön plana çıkan en önemli meslek gurubu oldu. Seçimin kaderini bu guruptan çıkacak isimler tayin edecekler. Cengiz Kaplanhan, “Biz kendimize güveniyoruz. Ne olursa olsun, ne yapılırsa yapılsın seçimi kazanmaya çalışacağız ve iddiamızı da baştan beri koruyoruz” diyor.

Önemi büyük

Diğer isimler de iddialarını sürdürmeye çalışıyorlar. Oda başkanlığına oynayan Cemalettin Akdoğan, guruptan rahat çıkabilmek için kömürcülüğün yanı sıra diyaliz işi de yapan Şeref Acar’ı bu guruba kaydırmış durumda. Akdoğan, gazetemizi bir süre önce ziyaretinde, seçimi kazanmak için çalışacaklarını söylemişti. Özellikle bu guruba önem verdiği gözlenen Akdoğan’ın 11. guruptan çıkmak için elinden geleni yapmaya çalıştığı gözleniyor.

Çekişmeli gurup

Cengiz Kaplanhan, kendinden emin konuşurken, gurupta durumunun her şeye rağmen iyi olduğunu bildiriyor. Guruptan çıkacak isimler, daha sonra oda başkanlığına aday olacaklar. Diğer gurupların da bu gurupta yaşanan çekişmeyi ilgi ve merakla izledikleri gözleniyor. Şu ana kadar liste savaşlarının yaşandığı bu guruptan çıkacak isimler, listeleri ile birlikte yönetimde söz sahibi olacaklar.

 

Merakla Beklenen Seçim

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimi Pazar günü yapılacak. Seçimle ilgili hazırlıklar devam ederken, karşılıklı açıklamalar geldiği gözleniyor.

Odanın mevcut yönetimi ile bazı guruplar arasında mücadele devam ediyor. Kıyasıya bir çekişmenin yaşandığı oda seçiminin sonucu merakla bekleniyor. Pazar günü oda binasında gerçekleştirilecek olan seçim hareketli olacak. Seçime hazırlanan mevcut oda yönetimi de, karşı guruptaki adaylar da yerel gazetelere ilan vererek, seçimle ilgili çalışmayı sürdürüyorlar. Mevcut oda yönetimi seçimi kaybetmemek için çaba gösterirken, adaylar ise seçimi kazanmak için var güçleri ile mücadeleyi sürdürüyorlar.

Hareketli olacak

Bu anlamda seçimin ilk kez bu kadar heyecanlı olduğu görülüyor. Seçim sayesinde odanın durumu da tartışılır oldu. Karşı guruplar iş adamlarının oda yönetimine talip olduğunu belirtiyor. Mevcut yönetim ise bir dönem daha görev yaparak, yarım kalan işleri tamamlamak istediğini söylüyor. Seçimden kimin galip ayrılacağını herke merak ediyor. Şu bir geçek ki, seçim karşılıklı çekişmeler sayesinde hareketli olacak.

Aksoy: Tek Vücut Olmalıyız

Grup temsilcileri yaptıkları ortak açıklamada seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Ticaret odası Meclis adayları bu güne kadar odanın güven bunalımı yaşadığı açıklamasında bulunarak güvenin şart olduğu noktasında fikir birliğine vardılar. Ticaret Odası Meclis adayları adına bir açıklama yapan Musa Aksoy, “Çevremizde bulunan iller buna büyük örnek oluşturmaktadır. Bir Kayseri ve Çorum Orta Anadolu Bölgesinde birer yıldız gibi parlamaktadır. Bu sebeple Kırıkkale’de iş adamlarımız tek vücut ve birlikte olarak bunu başarabilirler. Bu güç bizde var” şeklinde konuştu.

Ticaret Odası Meclis adayları adına bir açıklama yapan Musa Aksoy, Oda meclisine aday olan iş adamlarının her birisinin birbirinden değerli olduğunu ifade ederek Aksoy “ Bu arkadaşlarımız en güzel yerleri hak ediyor. Kendileri yıllardır ticaretin sıkıntılarını çeken, iş ve istihdam sağlayan insanlar. Burada olmayı fazlasıyla hak ediyorlar. Ticaret Odası yeni meclisiyle Kırıkkale’yi geleceklere taşıyacağına inanmaktayım. Yapılacak seçimin Kırıkkale’ye ve iş adamlarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kırıkkale artık sen ben kavgasını bırakıp biz diye bilmelidir. Bu konuda gerekirse insanların kapılarını aşındırırız. Kırıkkale’de bir kişiye iş ve aş kapısı açan insana müteşşekir oluruz diyen Musa Aksoy, “Küçük sermayeleri bir araya getirerek büyük işler başarılabilir. Burada güveni sağlayacak, insanımız arasında köprü kuracakta odamızdır. Yeni oluşacak oda yönetiminin en önemli görevi bizce bu olmalıdır.” dedi.

 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli