Anahtar Kelimeler:

Elektrik Çarptı, Öldü

Elektrik Çarptı, Öldü

Ekmeğini Çıkardığı Elektrik, Hayatını Söndürdü.

Balışeyh İlçesi Oba Mahallesi’ndeki yüksek gerilim hattının aşırı rüzgardan kopması nedeniyle oluşan elektrik arızasını onarmaya çalışan iki kişi akıma kapıldı. Meydana gelen kazada bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.

Kırıkkale’den Delice İlçesi’ne elektrik akımı sağlayan Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş’ye (ENERJİSA) ait yüksek gerilim hattı aşırı rüzgâr dolayısıyla koptu. Balışeyh İlçesi sınırları içinde meydana gelen arızanın ihbar edilmesi üzerine harekete geçen ENERJİSA Balışeyh İşletme müdürlüğü görevlileri arızanın meydana geldiği Oba Mahallesi’ne gelerek buradaki yüksek gerilim hattını taşıyan direkte çalışma başlattı. Gerekli önlemlerin alınmasından sonra işletme şefi Harun Bulut (40) ile işçi Seyrani Çiçek (32) vinç marifeti ile arızayı gidermek üzere direğe çıktı.

Şef Bulut, Hayatını Kaybetti

Direkte bir süre çalışma yapan şef Harun Bulut son olarak hattın yenilenmesini gerçekleştirirken kopan telde kalan statik elektriğe kapıldı. Bu arada vinçte bulunan diğer işçi Seyrani Çiçek de elektriğe kapılan şefine müdahale etmek isterken yaralandı. Yüksek gerilim hattındaki statik elektriğe kapılan şef Harun Bulut ile işçi Seyrani Çiçek arkadaşlarının müdahalesi ile Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalede şef Harun Bulut’un öldüğü anlaşılırken işçi Seyrani Çiçek tedavi altına alındı. Kazanın milyonda bir gerçekleşen olaydan kaynaklandığı bildirildi. Çünkü direkte herhangi bir akım teli bağlı olmamasına rağmen kopan telde kalan elektrik akımının (statik elektrik) öldürücü olduğu kaydedildi.



kaan umut bulut
1.06.2016 12:27:04
o benim babamdı 2 yaşıma az kala öldü çok üzgünüm

  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli