Anahtar Kelimeler:

Yıldırım: Çağdaş Keskin İçin

Yıldırım: Çağdaş Keskin İçin

Dede Yıldırım, AKP`yi Eleştirdi.

Demokrat Parti Keskin Belediye Başkan Adayı Dede Yıldırım, Keskin’de huzurlu ve son derece demokratik bir seçim ortamı yaşanması için gayret verdiklerini söyledi.

Taraftar kitlesinin her geçen gün artığını bildiren Yıldırım, açıklamasında AKP Keskin Seçim bürosunun açılışında, AKP Milletvekillerinin seçmene yönelik yaptıkları tehditkâr tutumunu üzüntü ile karşıladığını söyledi.

AKP’YE SARI KART


Yıldırım, kavgasız bir seçim yaşamak istediklerin vurgularken, 1984 yılından bu tarafa Keskin’de yapılan seçimde hep gerginlik ve sertlik yaşandı. 2 kişi hayatını kaybetti. Bu husumet artık Keskin’de bitecek. Demokrasi çok sesliliktir ve farklı görüşlere saygı duymaktır. Keskin’de kesinlikle huzuru bozdurmayacağız. Bizim muhatabımız AKP iktidarıdır. Keskin halkı 29 Mart’ta AKP’ye sarı kart gösterecek” şeklinde konuştu.

BASKICI ZİHNİYETE SOR!


Yıldırım “AKP Adayının bürosunun açılışında 3 Keskin’li AKP Milletvekilimiz, seçmene adeta aba altından sopa göstererek, kendi partilerine oy verilmezse hizmet gelmeyeceğini ima ettiler. Keskin OSB’ye kendilerinin işçi aldıracağını vurguladılar. AKP’li vekiller ilçenin su, imar sorunu, işsizlik sorunu, alt yapı sorunu olduğunu söylüyorlar. Peki, 7 yıldır siz iktidarda değimliydiniz? Ne yüzle tekrar seçmeni kandırmaya çalışıyorsunuz? Başbakan konuşmalarında hizmette muhalefet ve iktidar ayrımı yapmadıklarını, yapmayacaklarını vurgularken, milletvekillerin bu seçmene yönelik tehditkâr tutumu Başbakanları ile zıtlık teşkil ediyor”

DİK DURACAK


“Milletvekillerimize sesleniyorum. Birkaç yıl önce Keskin Devlet Hastanesinde rapor veriliyordu. Uzman Hekimler vardı. Ancak sizin güçlü iktidar, güçlü vekil döneminizde hastanede uzman hekim kalmadı. Hastaneyi pratisyen hekimlere teslim ettiniz. Biz yıllardır zihniyet olarak sol’u hep baskıcı olarak, öcü gibi gördük. Büyüklerimiz bizi böyle yetiştirdi. Ancak AKP zihniyeti bu korkularımızdan daha fazlaymış, yeni anladık. Keskin halkı AKP’nin baskıcı zihniyetine karşı dik duracaktır” ifadelerini kullandı.

KESKİN’İ KURTARACAK PROJELER


DP Keskin Belediye Başkan Adayı Dede Yıldırım, kendisinin Keskin’deki diğer partilerin başkan adayları arasında en fazla bilgisinin ve tecrübesinin olduğunu vurgularken “Ben Keskin sevdalısıyım. Keskin’i kaderine terk edilmişlikten kurtarmaya talibim. Keskin’in her sorununu bildiğim kadar her köyünü de yakinen tanırım” ifadesini kullandı. Yıldırım açıklamasının devamında projelerini şu şekilde anlattı: “Kırıkkale’de ekmek 35 kuruş, Keskin’de 50 kuruş. Kapanan eski ekmek fabrikasını tekrar faaliyete geçireceğiz ve dar gelirli Keskin halkına ucuz ekmek vereceğiz”

GÜÇLENDİRECEĞİZ


“Garibanlar ve mağdurlar için ekmek kontenjanımız olacak. İlçenin alt yapısını tamamen değiştireceğiz. Bu projemiz Avrupa Çevre Fonu kaynaklarından olacaktır. Tarım ve havyacılığa önem vereceğiz. Keskin bürokrasisini ve ilçenin dışındaki işadamlarını Keskin’de yaşamaya sevk edecek, villa türü evler yapacağız. Keskin DP yönetiminde ve Belediye Başkanlığımızda ivme kazanacak. Üniversite ile bağlarımızı güçlendireceğiz. Zaten 307 dönümlük 5 bin metrekare kapalı alanı olan şu anki Keskin MYO’ nun üniversiteye geçişinin ilk imzasını ben atmıştım”


ÇAĞDAŞ KENT OLACAĞIZ


“29 Mart seçimlerinde Belediye Başkanlığı görevine halkımız bize uygun gördüğünde, Keskin sevdamdan güç alarak halkımın desteğinden güç bularak, tecrübelerimin dışında Keskin’i çağdaş bir kent yapacağım” şeklinde projelerini anlatırken, TOKİ’ yi yeni konut yapımı içi teşvik edeceklerini bildirdi. AKP Bürosunun açılışının ardından Milletvekillerini nezaket olarak seçim bürolarında beklediklerini ifada eden Yıldırım, hazırlık yaptıklarını ancak vekillerden bu hoş görü ve nezaketi göremediklerini vurguladı. Yıldırım açıklamasında “Milletvekillerimiz Keskin’de aradıkları halk desteğini göremeyince hüsrana uğradılar. Belediyeyi ziyarete gittiklerinde ise yaşanan soğuk tabloyu yakinen biliyoruz” şeklinde konuştu.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu