Anahtar Kelimeler:

Liselilere Model Uçak Sertifikası

Liselilere Model Uçak Sertifikası

Sertifika Verildi.

Kırıkkale Halk Eğitim Müdürlüğü ve THK birlikte gerçekleştirdikleri Model Uçak Kursu’nu bitiren 27 Liseli öğrenciye sertifika verildi.

Ülkemizde Tahsil yapan yapmayan gençlerin zararlı alışkanlıklardan kurtarmak ve çeşitli hobilere kavuşturmak için düzenlenen kursa Kırıkkale Halk Eğitim Müdürü İbrahim Şimşek, Milli Eğitim Şube Müdürü Sabri Acar , THK Kırıkkale Şube Müdürü Aydın Keleş, Havacılık Kulübü Başkanı Ali Akdeniz, THK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kuzucu katıldı. Sertifika töreninde konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü İbrahim Şimşek “THK gençlerin boş vakitlerini değerlendirmelerine vakit sağlayacaktır. İnşallah kursiyerlerimiz sertifikaları ile yetinmeyerek THK’nun tüm faaliyetlerinden yararlanacak. Bu kursun sonunda kursa katılanlar umarım güzel alışkanlıklar sağlayacaklardır .” bilgilerini verdi.

Kırıkkale THK. Şube Müdürü Aydın Keleş “ Amacımız havacılığı ve havacılık sevgisini aşılayıp sevdirmektir. Gençlerimizin havacılığı sevmeleri için havacılık kulüpleri ve okullarımızla destek içinde programlar sürdürüyoruz. Bu sene geçen seneye oranla havacılık kulübüne rağbet arttı. Boş zamanlarını bu kurslarla değerlendirebilirler, bu çocuklarımızın ilerde pilot olma imkânları bile var. Askeri okul sınavlarında başta hava Harp okulu sınavlarında ek puan alabilecekler. Havacılık çok güzel ve ayrı bir duygudur. Bütün gençlerimizi kurslarımıza davet ediyoruz.Şu an ise Üniversiteli öğrencilerimize de kurs başlamış olup 17 öğrencimiz altı haftalık süre sonu sertifikalarını alacaklardır.

. Biliyorsunuz Türkiye’miz ormanları ile de çok önemli bir yer. 4 gün sürdü ve ne yazık ki İsrail uçakları söndürdü. Biz buna karşılık uçak aldık ve paraları halen ödeniyor. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu. Model Uçak kursunu tamamlamış 27 kursiyerlere sertifikaları verilerek hatıra resmi çektirdiler.

Arif Çakıroğlu - Haberkale

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli