Anahtar Kelimeler:

Sapasağlam Genç, Listede Öldü

Sapasağlam Genç, Listede Öldü

Sapasağlam Gence Seçmen Listesinde Öldü Dediler.

 

Adrese Dayalı Nüfus Sayım Sistemi verilerine dayanılarak oluşturulan seçmen listelerinin ve bunlara yapılan itirazların oluşturduğu kaos ortamı tüm Türkiye’de devam ediyor. Belirlenen yerlerde oturmadığı tespit edilenlerin o bölgedeki seçmen listelerinden kayıtları silinirken, yıllardır o bölgede oturan ancak partizanca davranılıp ismi sildirilen vatandaşların listeye tekrar girebilme çabaları sürüyor. Bu kaos ortamına son ve en çarpıcı örnek Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinden geldi. Yapılan bir itirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 23 yaşında halen özel bir şirkette çalışmakta olan ve Bahşılı’da ikamet eden Emrullah Baykal’ın öldüğüne karar vererek seçmen listesinden adını çıkardı.

AKP Bahşılı ilçe başkanı Hakkı Erkol’un seçmen listelerine yönelik Seçim Kurulu’na 30 Ocak 2009 tarihinde yaptığı itirazı değerlendiren Bahşılı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, ilçe Emniyet Müdürlüğü’nün tutanaklarını da dikkate alarak Bahşılı’da oturmadıklarına karar verdiği 42 kişinin, ilgili seçim bölgesindeki seçmen listelerinden çıkarılmasına karar verdi. Kararda Bahşılı’da oturan birçok kişinin, Bahşılı’da ikamet etmediği sebebiyle çıkartılmasına şaşıran Bahşılılı vatandaşlar, 23 yaşındaki Emrullah Baykal’la ilgili verilen kararla adeta şoke oldular. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararında, 23 yaşındaki Baykal’ın ölü olduğu bildirilerek listeden adının silinmesine hükmedildi. Halbuki hakkında ‘ölü’ kararı verilen Emrullah Baykal, halen Bahşılı’da ikamet etmekte ve gayet sağlıklı şekilde özel bir şirketteki görevine devam etmekte.

Şok Yaşayan Ailesi: İtirazlar Partizanca

Hakkında ‘ölü’ kararı verilen Emrullah Baykal’ın babası Muammer Baykal, kararı öğrendiğinde adeta şok yaşadığını söyledi. Haberkale’ye konuşan baba Baykal, “AKP’nin Bahşılı ilçe başkanı Hakkı Erkol, tamamen siyasi düşüncelerle, kendisine ve adaylarına muhalif olan kişilerin seçmen listesinden silinmesine yönelik seçim kuruluna bir itiraz yapmış. İtiraz sonucu görevlendirilen polisler, belirlenen mahallere gelerek sözde araştırma yapmışlar. Sözde diyorum, çünkü sordukları kişi için “şu an işte, çalışıyor; fakat isterseniz çağıralım gelsin” denmesine rağmen, bu kişiler hakkında kişinin belirlenen yerde oturmadığına dair rapor düzenlemişlerdir. Oğlumla ilgili de nasıl bir rapor düzenlemişlerse, söz konusu kişi ölüdür diye yazmışlar. Bu tamamen siyasi bir komplodur. Biz de gerekli itirazlarımızı yaptık. AKP, Bahşılı’da demek ki bir şeylerden korkuyor ki bu tür işlere girişiyor ve benim yaşayan çocuğumu ölü diye gösteriyorlar” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu