Anahtar Kelimeler:

Karaahmetli`de Asker Uğurlama

Karaahmetli`de Asker Uğurlama

Kınalı Kuzular Uğurlandı.

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesi Karaahmetli beldesinde asker adayları için kına gecesi ve töreni yapıldı. Geleneksel hale getirilen Asker kına törenine ve eğlenceye bütün kasaba halkı katıldı

Güle güle gidin

Askere gidecek 1988/1 tertip 19 gencin kınalarının beraber yakıldığı törende önce saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Asker ailelerinin ve halkın katıldığı programda konuşan Belediye Başkanı İsmail Çinkaya törene katılan siyasi partilerin belde başkan adaylarını sahneye davet etti ve “Bizim kendi imkanlarımızla geleneksel hale getirdiğimiz bu asker programlarını devamlı yapıyoruz. Katılan misafirlerimize ve asker ailelerimize, Karaahmetli halkımıza çok teşekkür ederim. Anadolu’nun geleneklerini ve terbiyesini alan askere gidecek gençlerimizin vatanı görevlerini eksiksiz ve layıkıyla yerine getireceğine eminim ve inanıyorum. Allah güle güle gidip geri ailelerine kavuşturmak nasip etsin” dedi.

Vatan size emanet

Bahşılı MHP İlçe Başkanı İlhan Baykal ve Belediye Başkan Adayı Ahmet Şenses’in de misafir olarak katıldığı programa ilgi yüksekti. Bahşılı Belediye Başkan Adayı Ahmet Şenses kına yakarken yaptığı konuşmada, “Türkmen geleneklerinden birisi kına yakmadır. İnsan hayatında üç şeye kına yakılır. Birincisi yeni evlenen çiftlere yakılır, birbirine kurban olsun diye. İkincisi askere giden gençlere kına yakılır, devletine kurban olsun diye. Birde kurbanlık koça kına yakılır, Allah’a kurban olsun diye. Bizim örfümüz, adetlerimiz hep Anadolu’da yüzyıllardır uygulanmaya devam ediyor. Önemli olan bu geleneklerimize sahip çıkmaktır. Hepinize hayırlı askerlikler diliyorum, ailelerinize de sabır diliyorum, vatan size emanet. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu