Anahtar Kelimeler:

Soğuk Havada Başbakan Beklediler

Soğuk Havada Başbakan Beklediler

Öğrencilere Soğuk Havada 1,5 Saat Başbakan Beklettiler.

 

Bu haber sadece Haberkale.com’da!
 
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Salı günü AKP mitingi için geldiği Kırıkkale’de, açılışlarda bulunmak için ziyaret ettiği Kırıkkale Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tam bir karşılama rezaleti yaşandığı ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan ha geldi, ha gelecek diye, saat 16.00’da buz gibi havada dışarıya çıkartılan lise öğrencileri, bir buçuk saat boyunca Başbakan’ı karşılamaları için bahçede bekletildi. El ve yüzleri soğuktan buz tutan öğrencilerin velileri duruma sert tepki gösterdi.
 
17 Şubat Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitinge katılan Başbakan Erdoğan’ın daha sonra buradan Anadolu Öğretmen Lisesi’ne geçerek okul binasının açılışını gerçekleştirmesi planlanmıştı. Ancak programı sarkan Erdoğan, saat 14’de başlaması gereken mitingde saat 15.10’da konuşmaya başlayıp daha sonra da Kırıkkale Valiliği’ne yemeğe geçince Anadolu Öğretmen Lisesi’ne saat 17.30 civarı gelebildi.
 
Öğrenciler 1,5 Saat Soğukta Bekledi
 
Erdoğan’ın saat 16 civarı okula gelmesini bekleyen yetkililer, Başbakan’ı karşılamak üzere lise öğrencilerini okulun bahçesine topladılar. Açık havada Başbakan’ı beklemeye başlayan öğrenciler, havanın giderek soğumasıyla zor anlar yaşadılar. Yaklaşık 1,5 saat Başbakan’ı bekleyen öğrenciler, Erdoğan’ın, bakanların ve Kırıkkale milletvekillerinin gelmesiyle derin bir oh çektiler. Üzerlerinde incecik okul forması hırkalarıyla dışarıda bekletilen öğrenciler, bir müddet de bahçede gerçekleştirilen açılış töreni ve kurdele kesme seremonisini izlemek zorunda kaldılar.
 
Hâlbuki Genelge Vardı
 
Daha önce de Türkiye genelinde gerçekleştirilen bir takım törenlerde öğrencilerin dışarıda bekletilmesi sonucu sıcaktan bayılan ya da soğuk karşısında tir tir titreyen öğrencilerin görüntülerinin medyaya yansıması sonucu genelge yayınlanmış ve öğrencilerin bu tür törenler için uzun müddet dışarıda ve ayakta bekletilmemesi istenmişti. Başbakan’ın Kırıkkale’de katıldığı okul açılış töreninde uzun müddet dışarıda ve soğuk havada bekletilen öğrencilerin görüntüsüyle genelge de çiğnenmiş oldu.
 
Veliler Tepki Gösterdi
 
Anadolu Öğretmen Lisesi’nde çocukları eğitim gören ve Başbakan’ı beklemeleri için uzun müddet soğuk havada dışarıda bekletilen öğrencilerin velileri duruma tepki gösterdi. Öğrencilerin ülke genelinde düzenlenen törenlerde, tören elemanı olarak görüldüğünü belirten okul velileri, “kendileri paltolarla arabadan inip burada on-on beş dakika törene katıldıklarında bile üşüyorlar. Bu çocuklar ise soğuk havada üzerlerinde hırkalarıyla, okul formalarıyla dışarıda bekletiliyorlar. Bu nasıl bir anlayış?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
 
Arif Çakıroğlu - Haberkale


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli