Anahtar Kelimeler:

Çete Zanlıları Hakim Karşısında

Çete Zanlıları Hakim Karşısında

Mahkemeye Çıkartılan Zanlılardan Dördü Tutuklandı.

 

Kırıkkale`nin Keskin ilçesi Ankara-Kayseri karayolu üzerinde doğu otobüslerine silah sıkarak ve taş atarak Türk-Kürt kardeşliğini provoke etmek istediği iddia edilen zanlılar yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan dördü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Zanlıların halk arasında kin ve nefret oluşturmak, çek-senet tahsilatı, tehdit, silah ticareti, darp ve bıçakla adam yaralama işlerine karıştığı öğrenildi. Yakalanan 25 zanlıdan 7`si Keskin Adliyesi`ne çıkartıldı. Şahısların geçtiğimiz senelerde bir özel otobüs firmasına ait otobüse pompalı tüfek ve taşla, başka bir otobüs firmasına ait otobüse de taşla saldırdıkları belirtildi.
 
Alınan bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren Kırıkkale Emniyeti Kaçakçılık ve Organize ekipleri Kırıkkale`nin Keskin ilçesine bir operasyon düzenledi.
 
Operasyonda H.U (33), M.U (36), R.A (28), O.A (26), H.D (25), K.A (23) ve S.D (30) gözaltına alındı. Sanıkların işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda 4 adet kurusıkıdan bozma tabanca elde edildi. Zanlıların, halk arasında kin ve nefret oluşturmak, çek-senet tahsilatı, tehdit, silah ticareti, darp ve bıçakla adam yaralama olaylarına karıştığı iddia edildi. Sorgularının ardından Keskin Adliyesi’ne çıkartılan zanlılardan H.U, M.U, H.D ve S.D mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Arif Çakıroğlu - Haberkale

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı