Anahtar Kelimeler:

Özel Haber 1 Ay Kala Tapu İhalesi

<b>Özel Haber </b>1 Ay Kala Tapu İhalesi

Geçen Seçim Pekdoğan`ı Eleştiren Korkmaz`dan, Tartışılacak İhale.

 

Bu haber sadece Haberkale.com`da!
Kırıkkale Belediyesi’nden çok tartışılacak bir uygulama daha. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın 2004 yerel seçimleri sırasında mevcut başkan Mustafa Pekdoğan’ı seçim tapuları dağıtıyor şeklinde yerden yere vuran eleştirilerinden sonra kendi eleştirdiği uygulamayı bu seçimler öncesi yürürlüğe koyduğu ortaya çıktı. Veli Korkmaz yönetiminin Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki sorunlu gecekonduların tapularını ihaleye çıkarttığı ve yerel seçimler öncesi alelacele dağıtacağı öğrenildi.
Kırıkkale Bağlarbaşı Mahallesi’nde gecekondu olarak kullanılan, tapusuz ve imarsız bölgeler Mustafa Pekdoğan döneminde ihalesi yapılıp, vatandaştan paraları tahsil edilmiş; ancak seçimleri Pekdoğan’ın kaybetmesi sonucu göreve gelen Veli Korkmaz ve AKP yönetimi söz konusu tapuları jet hızıyla iptal ederek satışların bir kısmını durdurmuştu. Veli Korkmaz bunları yaparken, Pekdoğan’ın tapu verme ve ihale işlemlerini sert şekilde eleştirmiş, bunların birer seçim yatırımı olduğunu söyleyerek seçim propagandası yapmıştı.
Tartışmalı İhale
Korkmaz yönetiminin 25 Şubat Çarşamba günü ihalesini yapacağı yerlerin, hacizli olduğu ve bu halleriyle satışının yapılamayacağı ve ihalenin de iptali gerektiği aşikârken bu ihalede ısrar etmesi seçim yatırımı olarak değerlendirildi. Pekdoğan’ı sert sözlerle seçim yatırımı yapıyor diye eleştiren Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın iddialar karşısında ne diyeceği ise merak konusu.


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu